Vad som förvånat mig mest sedan Inga-Lisa kom

il7man1

Hej på er 🙂

Nu är hon i dagarna hela 7 månader och jag brukar ju uppdatera er kring hur det går på matfronten.. men det börjar kännas lite tjatigt för det händer inte något direkt nytt nu tycker jag.. hon äter gröt på morgonen, mat till lunch och middag och så ersättning vid 23.00 och 06.00 🙂

Därför tänkte jag passa på att istället berätta vad som överraskat mig mest sedan Inga-Lisa kom till världen:

  • Att de inte är spädbarn så länge? Jag tänkte nog innan jag fick barn att de skulle vara bebisar lite längre än vad de egentligen är.. så där små hjälplösa ömtåliga paket är de ju nästan bara första månaden. Sedan har iof Inga-Lisa varit lite tidig med att krypa och sitta och sådär.. när hon var 3 månader fick jag byta till sittdelen i vagnen för hon vägrade att ligga ner.. (Ja, jag vet att de rekommenderar att man skall vänta till 6 mån men hon var stadig nog redan då..)
  • Att jag skulle börja stressa så över minuter? Jag var när jag bodde i Stockholm ibland lite för mycket optimeringsfreak, sprang till tunnelbanan, sprang mellan tunnelbanor sprang till jobbet, handlade i farten och stressade helt enkelt på ett helt annat sätt än vad jag gjort när vi bott på lite mindre orter… mest för att jag inte kunde låta bli? Nu blev jag lite likadan.. Jag klarade i början inte av att slappna av när hon sov för på något sätt kände jag mig tvungen att maximera den tiden, vad skulle jag göra? Städa, plocka, träna osv.. och problemet var att jag upplevde att pappan här hemma inte riktigt fattade att man verkligen inte fick något gjort om det inte var så man höll på…. Det blev bättre sedan när hon var vaken längre och inte åt varje timme som hon gjorde ett tag…
  • Att en liten bebis kunde hata att åka bil så mycket? HALLÅ? ALLA säger ju att deras barn ÄLSKAR att åka bil…. när hon blev typ två månader började hon HATA att åka bil och varje gång vi knäppte selen i babyskyddet började hon skrika… Ibland så mycket att vi var tvungna att stanna bilen och plocka upp henne… (det är som tur är lite bättre nu…)
  • Det här är kanske inte något man borde veta innan, men de här små nyföddhetsreflexerna? Fallreflexen och den där knipreflexen de gör med tårna? Alltså.. det var nog bland det gulligaste jag någonsin sett.. kan ibland sätta på små klipp bara för att få se när hon gjorde de där reflexerna..

Om ni har barn, vad blev ni mest förvånade över?

Kram på er!
🙂

/L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.