Torsk med potatis, ärtor och persilja

torskmedpotatisoartorFRÅN 6 MÅNADER

RECEPT
TORSK MED POTATIS, ärtor OCH persilja

200 G TORSK
4 POTATISAR
1 DL GRÄDDE
1 KRM SVARTPEPPAR
2 TSK FRYST persilja
2 DL gröna frysta ärtor
2 TSK citronsaft
50 GRAM OSALTAT SMÖR/FLYTANDE RAPSOLJA/SMÖR 0,5 DL
GÖR SÅHÄR:

Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka den tills den är mjuk. Lägg sedan i torsken och ärtorna och låt de koka tillsammans med potatisen ytterligare 5 min (är torsken fryst tar det ännu längre tid). Häll sedan av vattnet och tillsätt grädde, peppar, persilja och citronsaft samt valfri fettkälla.  Sedan är det bara att stompa eller mixa till önskad konsistens späd ev. med mer vätska för en lenare puré eller mixa/stompa kortare tid för att låta det vara lite bitar kvar.

PS! alla mjölkprodukter går självklart att byta ut mot mjölkfria alternativ som havrebaserade produkter tillexempel!

2 thoughts on “Torsk med potatis, ärtor och persilja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*