Supersnabb minimat – Torsk med broccoli & persilja

supersnabb-minimat-torsk-med-broccoli-och-persiljaFRÅN 6 MÅNADER

I KATEGORIN “SUPERSNABB MINIMAT” HITTAR DU RECEPT SOM INNEHÅLLER MAX 5 INGREDIENSER OCH SOM GÅR LÄTT SOM EN PLÄTT ATT GÖRA!

RECEPT
torsk med broccoli & persilja

6 potatisar
400 g torskfilé
300 g broccoli
2 DL valfri typ av grädde
4 tsk persilja
GÖR SÅHÄR (ELLER TITTA PÅ VIDEOKLIPPET NEDAN):

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Lägg den i en kastrull och koka tills den är mjuk. Lägg samtidigt torsk och broccoli i en annan kastrull och koka tills fisken är klar. Mixa sedan torsk, broccoli och potatis tillsammans med grädde och persilja till önskad konsistens! Den här rätten fungerar utmärkt att frysa!

7 thoughts on “Supersnabb minimat – Torsk med broccoli & persilja

 1. Hanne says:

  Hej och tack för superbra tips och recept! Används flitigt på vår lilla kille här hemma 🙂 En liten fråga bara/önskan… Kan du inte skriva i recepten hur mycket det blir ungefär, alltså hur många portioner/burkar eller hur man nu ska säga? För vissa recept ser rätt “stora” ut medan andra verkar lite mindre.

  Återigen, tack för en grym blogg! Ha en bra dag 🙂

  • louiseabr says:

   Hej! Åh ja men det har du helt rätt i.. jag har egentligen medvetet inte skrivit hur många portioner det blir eftersom alla bebisar äter så olika mycket men jag kan ju alltid skriva hur mycket det blir totalt eller ca. portioner 🙂 Jag har helt för mig att det blev ungefär 10-12 portioner av det här receptet 🙂 tack så jättemycket för din kommentar! blev så glad av att läsa den! Kram!! /Louise <3

 2. Nathalie says:

  Ger du mjölkprodukter fast dom säger att man inte ska ge en 6 månaders det?
  Skulle vilja göra detta recept till vår son men blir lite förvirrad när det står grädde? Inget illa menat, hjälp en förvirrad mamma bara!

  • louiseabr says:

   Hej! 🙂 ja, i mat får hon mjölkprodukter ibland men det går ju lika bra att byta ut mot havregrädde. Vet inte vem som säger att man inte ska ge en 6 mån mjölk? Men däremot finns en rekommendation om att inte ge mål helt baserade på mjölk eller att ge mjölk som dryck till maten eftersom det finns en risk att de små fyller upp sin mage och blir för mätta på mjölk, anledningen till att man inte vill det är för att mjölk innehåller lite järn och små barn behöver järnrik mat 🙂 (källa livsmedelsverket) Kram

 3. Evanessè - Jennie says:

  Det här lagar vi till vår son idag 🙂

  Jag skrev i ett annat inlägg men har hoppat runt överallt nu så jag minns ej vart – men om man vill frysa in maten, hur rekommenderar du att man gör det då (om man inte vill ha i iskuber)?

  • louiseabr says:

   Hej! 🙂 åh vad kul! ja men då är min rekommendation att antingen väga maten och frysa in i vanliga plastpåsar, men var då noga med att ingen plast fastnar i maten när man tinar den 🙂 eller i tomma barnmatsburkar eller så finns det formar från barnmatsburken som man kan använda om man vill 🙂 Kram!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.