Supersnabb minimat – Laxgryta med ärtor och couscous!


lax_supersnabbminimat
FRÅN 6 MÅNADER

i kategorin “Supersnabb minimat” hittar du recept som innehåller max 5 ingredienser och som går lätt som en plätt att göra!

RECEPT
laxgryta med ärtor & couscous

1 laxfilé
2 tsk dill
1 dl ärtor
1 dl creme fraiché/havre fraiché
3/4 dl couscous
2 dl vatten
GÖR SÅHÄR (eller titta på videoklippet nedan):

Skär laxen i mindre bitar, häll i dill, ärtor och vatten. Koka ca 5 min. Rör ner couscous och låt svälla. Mixa sedan till önskad konsistens. Rör ner crème fraichen och sedan är det klart att servera!

(mysigaste med det här klippet enligt mig är att det är min pappa som sjunger i låten ni hör)

12 thoughts on “Supersnabb minimat – Laxgryta med ärtor och couscous!

 1. Sofie says:

  Så inspirerande sida! Tycker det är svårt att veta hur stor en portion är för dessa små. I receptet ovan, tänker du att det är en eller flera portioner? Fryser du in resten eller förvarar i kylskåp ett par dagar? Tack igen för en toppensida!

  • louiseabr says:

   Men åh! Tack för din fina kommentar! I receptet ovan blir det ca. 4 portioner till min lilla… Jag brukar inte skriva ut hur många portioner just av den anledningen för att alla bebisar äter ju så olika mycket!! 🙂 men det blir iaf mer än en portion!! Jag brukar frysa in allt på en gång förutom det jag serverar samma dag.. det är ju smidigt att bara plocka fram ur frysen och värma dagen därpå igen.. Annars skulle jag nog låta det stå i kylskåpet ca 2 dagar som mest.. 🙂 KRAM OCH TACK IGEN! <3

 2. Maria says:

  Tycker detta är en jättetrevlig sida. Jag önskar du gjorde en bok som man kunde ge till sina kompisar som blivit mammor.
  Man blir så inspirerad av alla fina bilder.

  • louiseabr says:

   Alltså.. jag blev så glad av den här kommentaren så jag typ vill fira med tårta! 🙂 Alltid varit en hemlig dröm att få ge ut en bok.. så vem vet det kanske skulle kunna bli verklighet en dag! 🙂 Massa kram och tack rara du <3

 3. Jennie says:

  Hej! Så himla bra videor och jag älskar dina supersnabba enkla recept. Min 8 månaders tycker mycket om dina recept 🙂 Har en liten fråga, varför har du i Cremefraiche på slutet och inte låter det koka med?

  • louiseabr says:

   Hej! och tack för din fina kommentar 🙂 vad kul!.. ska jag vara helt ärlig så är det egentligen för att den dels för att maten svalnar snabbare om man har en hungrig bebis och jag brukar ofta frysa in maten när jag lagar den (ibland står jag och lagar barnmat på kvällen ex) och i det här fallet hade jag i havrefraiche och jag tycker den håller sig krämigare när den är kall än när den får koka? men det har jag inte några vetenskapliga bevis för hihi 🙂 <3 Kram, L

 4. Malin says:

  Hej, en liten fråga vi har aldrig couscous hemma vad skulle du ge för tips å ta istället? 🙂 Tack för fantastisk bra å enkla recept!

  • louiseabr says:

   Hej! Tusen tack för din fina kommentar 🙂 Finns massor som passar! Pasta funkar ju också, laxpasta är ju så gott!! 🙂 Eller så funkar ju potatis, nudlar, bulgur, quinoa också bra! Jag brukar tänka 1/3 protein, 1/3 kolhydrater och 1/3 grönsaker när jag gör barnmat 🙂 Så ungefär 1 dl (färdigkokta) kolhydrater passar i det här receptet 🙂 Massa kram <3!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.