Supersnabb minimat – köttfärsås och spaghetti

supersnabb-kottfarsFRÅN 6 MÅNADER

I KATEGORIN “SUPERSNABB MINIMAT” HITTAR DU RECEPT SOM INNEHÅLLER MAX 5 INGREDIENSER OCH SOM GÅR LÄTT SOM EN PLÄTT ATT GÖRA!

RECEPT
köttfärsås och spaghetti

200 g köttfärs
2 dl krossade tomater
2 tsk oregano
2 DL ärtor/majs/paprikamix
1 DL okokt pasta
2 DL VATTEN
GÖR SÅHÄR (ELLER TITTA PÅ VIDEOKLIPPET NEDAN):

Häll ner alla ingredienser i en kastrull och rör om. Koka ca 15 min. Mixa sedan till önskad konsistens. För de allra minsta kan man behöva späda med ytterligare någon vätska för att få en lenare puré, när jag skriver detta är min lilla 8 mån så till henne gör jag den lite “grynigare” och låter det finnas lite pastabitar kvar i purén.

10 thoughts on “Supersnabb minimat – köttfärsås och spaghetti

 1. Linnea says:

  Tack för superbra tips på mat för de små! Jag själv har aldrig riktigt tyckt om att laga mat, men känner att jag måste bli bättre på det nu när man har en liten som ska ha mat också ? Dina recept har hjälpt mig väldigt mycket på traven! Gjorde nyss ett blogginlägg & kände att jag var tvungen att länka hit till din blogg ?

  • louiseabr says:

   Åh men tack söta för de fina orden! Det är så otroligt kul att höra att ni är några där ute som blir lite inspirerade ändå! Och tack för länkningen 🙂 Massa, massa kramis!!! <3

  • louiseabr says:

   Men tack rara du för din kommentar! Den gör mig så glad! Så kul att veta att det är någon som provar recepten och att det är någon bebis där ute som gillar det 🙂 Kramis!! <3

  • louiseabr says:

   Det funkar absolut lika bra! sprang till skafferiet och kollade de jag hade hemma och i dem fanns nästan inget salt.. 🙂 så bara att köra på! 🙂 Kram, L <3

 2. ida says:

  Så bra blogg du har!!! Bästa!!
  Så tack för att du givit mig massa bra inspo! ??

  Vi har precis börjat med laga mat själva och undrar bara hur många potioner detta recept typ ger?
  Min son äter ca 1 burk al à 195 g till lunch, sen mellis och en halv burk till middag.
  Han är också 10 månader.
  Så vägde och gjorde potioner men upplevde att han blev mätt fort och de kan ju bero på att de är mera kött än vad de är i burkmat.

  Tack!

  • louiseabr says:

   Åh men tack söta du vad glad jag blir :)!!! Ja, alltså det har varit lite olika men någonstans runt 5-8 portioner brukar jag ha fått, beroende på hur stora burkar jag har haft att frysa in i eller om jag använt tillexempel formar från barnmatsburken som jag har hemma.. men precis som du säger så är det mer kött i maten man gör själv, i alla fall om jag jämför med de burkar jag har köpt till min lilla då och då som har endast 5%(!) kött i sig… så jag upplever nog också att de här mättar lite mer 🙂 KRAM <3

 3. Johanna says:

  Tack för detta recept! Är ingen van matlagare, så perfekt med steg-för-steg både i text och film. Kommer det fler tv-inlägg framöver? ? Hälsningar Johanna – mamma till 9 månaders

  • louiseabr says:

   hihi! Tack själv för din goa kommentar 🙂 JA! jag hoppas det.. nyaste klippen är från när jag bakar tårta till 1-års kalaset, men det kommer upp fler så småningom 🙂 Kram!! /L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.