Sockerfria & glutenfria hallonmuffins

RECEPT
SOCKERFRIa & glutenfria hallonmuffins

Ca: 12 muffins

2 ägg
2 bananer
2 dl mandelmjöl
50 g smör
1 tsk bakpulver
1/2 dl grädde
2krm vaniljpulver
1 msk kikärtsmjöl (funkar lika bra med vetemjöl men då blir de ej glutenfria)
frysta hallon
Topping:
vispad grädde
hallon
GÖR SÅHÄR:
  1. Vispa äggen pösiga
  2. Mosa bananerna och rör ner
  3. Smält smöret och rör ner i smeten tillsammans med grädden
  4. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten
  5. Häll upp i valfri muffinsform
  6. Tryck sedan ner några frysta hallon i varje muffins
  7. Grädda på ca. 175 grader i ugnen ca 15 min
  8. Till toppingen vispar du grädde
  9. Värm ca 1 dl hallon (till 2 dl grädde) på spisen, sila genom sil och låt sedan svalna innan du försiktigt rör ner hallonsåsen i grädden

 

2 thoughts on “Sockerfria & glutenfria hallonmuffins

  1. Malin says:

    Vilka härliga recept du har! Vad är det som gör att det behövs så mycket mindre bakpulver i detta jämfört med blåbärsmuffinsen?

    • louiseabr says:

      Hej! Väldigt bra fråga 🙂 Jag laborerar en del och tänkte när jag gjorde med vetemjöl att det inte är så gott om de blir stabbigt vilket vetemjöl lätt kan upplevas som… tycker inte känslan blir samma med mandelmjölet så därför har jag haft lite mer där.. men ja, man skulle ju kunna prova att ha lika mycket i de här 🙂 vore kanske bra för dem också.. ska testa nästa gång och utvärdera 🙂 KRAM!!! /L <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*