Sockerfri Bebismousse – hallon och choklad

Den här moussen passar utmärkt att bjuda både dig själv och din bebis på vid lite festligare tillfällen! Beroende på vad jag haft hemma så har jag sötat med dadlar ibland 1 ibland 2 eller lite banan, men det är ju helt valfritt förstås ?

RECEPT
Sockerfri bebismousse

TILL CHOKLADMOUSSEN:
2 avokado
2 msk kakao
0,5 tsk vaniljpulver
2 dadLAR eller 1/3 banan (för att göra den lite sötare om man vill)
2 msk valfri grädde
hallonmoussen:
2 dl vispgrädde
1 dl frysta hallon
0,5 tsk potatismjöl (valfritt)

 

GÖR SÅHÄR, chokladmoussen:
 1. Hacka/skär/mosa dadeln/bananen tillsammans med avokadosarna.
 2. Tillsätt kakao, vaniljpulver och valfri grädde och mixa slätt
 3. Ställ i kylen en stund innan du lägger upp i valfri serveringsskål, på bilden har jag använt mig av spritspåse 🙂
GÖR SÅHÄR, hallonMOUSSEN:
 1. Koka hallonen i en kastrull (utan att tillsätta vatten, luta kastrullen så går det bra, om de ligger över hela botten finns det risk att de bränns) Mosa hallonen så att de blir till en sås, efter det här steget har jag oftast haft i lite potatismjöl men när jag gjorde moussen igår igen (13/2-17) så glömde jag ha i det och det funkade precis lika bra utan. Om du inte vill ha så mycket “kärnor” i moussen kan du sila den först (på moussen på bilden har jag silat bort alla kärnor och sedan tillsatt några som “dekoration”). Låt sedan “såsen” svalna.
 2. Vispa grädden till det blir tydliga mönster när du vispar och rör sedan försiktigt ner hallonen (se till att de inte är för varma för då smälter grädden)
 3. Ställ i kylen en stund innan du spritsar i glas eller valfri serveringsskål.

Ps. på bilden har jag haft en droppe röd karamellfärg i grädden för att den skulle bli lite mer rosa, men det skulle jag nog hoppa över till de allra minsta den blir ljusare vit/rosa om man inte har i det, också fint! 🙂

 

6 thoughts on “Sockerfri Bebismousse – hallon och choklad

 1. Anna says:

  Hej, fantastiskt bra blogg ? jag har en snart blivande 1 åring här hemma och har prövar därför också en massa soxkerfria bakelser och tårtor här hemma. Dessvärre är jag en sockerråtta och tycker inte att något av de jag bakåt tidigare varit särskilt gott. Ska ge mig på och testa din tårta snart.
  Nu min fråga: tror du man kan ha denna bebis moussen på en tårta eller den blir inte tillräckligt stel?
  Har tidigare prövat göra en choklad mousse men med bara banan istället för dadlar och alldels för mycket kakao, då blev de bara beskt…? ska pröva att göra din om den blir tillräckligt stel att ha den på en tårta.

  • louiseabr says:

   Hej och tusen tack för din kommentar!! Alltså.. ska jag vara helt ärlig så är jag själv precis likadan.. och eftersom jag inte använt något sötningsmedel eller liknande i några av bakverken så är de faktiskt inte lika goda som “vanliga” bullar/tårtor (enligt en sockerjunkie.. kanske andra kan uppskatta det mer på riktigt haha) Men.. Inga-Lisa som inte vet annat har mumsat i alla fall.. Moussen skulle absolut fungera i en tårta! Men den är ju som du säger inte så värst “söt” så kanske hade jag då valt att fylla och toppa med typ färska jordgubbar för att få till lite syra och sötma i tårtan.. 🙂 De som var mest poppis bland oss vuxna på Inga-Lisas kalas var just tårtan och blåbärsmuffins som det också finns recept på här nere :)!! Hoppas ni får ett toppenkalas!!! <3

 2. Carolina says:

  Toppen blogg ? Har precis hittat hit nu när vår son är 9 månader.
  Vi ska ha kalas i helgen och då kommer det några barn. Hade tänkt göra dessa. Hur många portioner blir det på en sats. På bilden är det 4 små glas. Blir det fyra portioner eller behöver jag fyrdubbla satsen då? 🙂

  • louiseabr says:

   Hej! ser nu att det var ett tag sedan du skrev 🙁 har missat att svara… alltså… jag kommer faktiskt inte ihåg 🙁 🙁 måste ju komma ihåg att skriva det när jag gör själva recepten!!!!!.. Hoppas att det blev bra ändå om du provade! <3 <3 <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.