Smoothie bowl till hela familjen

FRÅN 1 ÅR

Jag har skrivit från 1 år på den här eftersom man enligt Livsmedelsverkets rekommendationer skall undvika spenat/gröna bladgrönsaker till barn under ett år men man kan ju byta ut mot något annat grönt som ärtor eller kanske broccoli om man vill servera till de minsta också 🙂

RECEPT
Smoothie bowl till hela familjen

Ca: 2,5 fyllda barnmatsburkar

1 GRÖNT ÄPPLE (SYRLIGT)
1 AVOKADO
1 banan
1 NÄVE SPENAT
2 DL FRYST MANGO
LITE CITRONSAFT
GÖR SÅHÄR:
 1. Skala och skär äpplet
 2. Mixa tillsammans med övriga ingredienser
 3. Till Inga-Lisa brukar jag också röra ner lite kokosolja eller rapsolja då och då, och ibland även lite vällingpulver eller ersättningspulver om det är en period när hon är sjuk eller äter lite sämre 🙂
 4. Ett annat serveringstips är att ha i lite naturell yoghurt eller toppa den naturella yoghurten med lite av den här smoothien – supergott! 🙂
 5. Färdigt! 🙂

Förvaras i kylen max 2 dagar! Funkar utmärkt att frysa ner om inte allt går åt på en gång 🙂
Kanske ser du att det här är nästan precis samma recept som min gröna morgonsmoothie? Jag tycker nämligen att när man gör smoothiebowls så vill man ha de lite krämigare, då brukar jag skippa vattnet som jag annars har i om jag vill att den skall gå att dricka ur sugrör 🙂

 

4 thoughts on “Smoothie bowl till hela familjen

 1. Malin says:

  Hej! Den här var supergod, tyckte hela familjen 🙂 Har testat flera av dina recept och både jag och min 6 månaders dotter har tyckt om allt hittills. Glad jag hittade hit så jag fått lite tips och inspiration! 🙂

  • louiseabr says:

   Hej! Men åh så glad jag blev av din kommentar! Tusen tack för att du tog dig tid att skriva och så kul att ni gillade den! Massa kram till er allihop! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.