RUL för ett år sedan..

rul

Jag mådde illa, jag skrattade, jag grät, gick på toaletten, blundade hårt och gick på toaletten igen.. precis så minns jag morgonstunden innan vårt planerade RUL för ett år sedan. Vi hade redan fått kika på “bebisen” i vecka 13 och då såg allt bra ut men ändå var jag så nervös inför RUL så jag visste knappt om jag kunde stå på benen..

Men så kom vi in, det var samma barnmorska som gjorde första ultraljudet, jag la mig på britsen och poff så fick vi se en liten bebis på skärmen! Det är ju så overkligt på något vis… Efter att hon gått igenom alla organ frågade vi om hon kunde se om det var en flicka eller pojke, redan innan hon sa något vet jag att jag själv hann tänka “det måste ju vara en tjej, det finns ju inget där..” och precis så var det ju.. där inne låg ju Inga-Lisa och bakades!

Det är ju lite känsligt ibland det här med att vilja ta reda på kön eftersom det inte skall spela någon roll vilket kön bebisen har och det hade det inte gjort för mig heller, jag önskade inte specifikt en flicka eller pojke men jag tyckte att det ändå var något speciellt med att VETA, det gjorde allt så mycket verkligare tyckte jag! Men för min del även lite oroligare, sedan den dagen var det mer påtagligt att det var en liten “person” där inne, på riktigt och det gjorde att jag helt enkelt nojade ännu lite mer tror jag..

Sedan minns jag att det kändes som att, “jahapp, nu får vi inte träffa henne igen förens efter förlossningen”, för det kändes nästan som att man lämnade bebisen där inne i rummet fast hon egentligen var med lika mycket hela tiden..

Att hon skulle få heta Inga-Lisa visste vi ganska direkt, men namnet höll vi hemligt för alla tills hon hade kommit ut, det tyckte vi var lite mysigt!  Men det var så svårt att inte försäga sig, vi råkade nämligen göra just det en gång, så min ena syster + sambo var de enda som visste vad hon skulle heta. Alla andra kallade  henne för “Märta” när hon låg i magen.. och om just det namnet har jag en liten kul historia jag tänkte dela med mig av en annan dag!

Kram på er!
/L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.