Rotfruktssoppa med ädelost

Det här receptet kommer från Linas Matkasse. Jag lagade det för ett par veckor sedan och det gick verkligen hem hos alla tre hemma hos oss förutom ädelosten som Inga-Lisa inte verkade tycka om så mycket, haha! Receptet delar jag med mig av här nedan med några av de små justeringarna som jag valde att göra i receptet 🙂

RECEPT
Rotfruktssoppa med ädelost

Ca: 4 portioner

TIMJAN
ÄDELOST
1 köpt färdig PIZZADEG
1 RÖD PAPRIKA
1 burk crème fraîche
1 GUL LÖK
1 1/2 l VATTEN
250 g PALSTERNACKor
1/2 kg MORÖTTER
1 BAKPOTATIS
1 VITLÖKSKLYFTa
2 1/2 tärning grönsaksbuljong
torkad timjan

GÖR SÅHÄR:
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala och skär palsternackan, morötterna och bakpotatisen i mindre bitar samt grovhacka löken. Fräs allt skuret och tillsammans med en pressad vitlöksklyfta i 2-3 minuter.
  3. Häll på vattnet och grönsaksbuljongen. Låt sjuda 12-15 min, eller tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Ringla olivolja och strö lite flingsalt och torkad rosmarin i en liten ugnsform.
  5. Vik den köpta pizzadegen dubbel och lägg i formen. Ringla över olivolja, flingsalt och torkad timjan. Grädda mitt i ugnen 12-15 min eller tills det är genomgräddat.
  6. Att toppa soppan med:  ädelost, tärnad röd paprika, en klick crème fraîche och timjan.
  7. När grönsakerna är mjuka nog mixar du dem till en slät soppa tillsammans med lite torkad timjan och citron. Servera sedan soppan med tillbehören och lite nygräddat bröd!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*