Kakor som inte flyter ut. Kakor som stansas ut. Formkakor.
RECEPT
Rosettkakor
(CA: 80 STYCKEN)
1 DL strösocker
1,5 DL florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
7,5 DL vetemjöl
200 g kylskåpskallt smör
-I-
GLASYR:
FLORSOCKER
KARAMELLFÄRG
STRÖSSEL
EV. AROM
SÅHÄR GÖR DU:
- Mixa alla ingredienser i en matberedare eller med elvispen
- Låt degen vila minst en timme i kylskåpet
- Kavla ut lite deg i taget på ett lätt mjölat kakbord
- Kavla degen till den tjocklek du vill ha dina kakor i
- Grädda kakorna i 8 – 15 minuter i 170 grader (håll koll på vilken färg du vill ge dem)
- Låt kakorna svalna på galler
-I-
Till Inga-Lisas dop letade jag efter en fin kakform som jag kunde göra lite roligare kakor med, jag hittade en i form av en rosett på myperfectday.se som jag beställde. Rosettkakorna blev verkligen supersöta! För att hitta ett recept som passade så googlade jag efter recept på kakor som inte flyter ut. Då hittade jag ett recept på bloggen Elins Bakficka som jag använde mig av. Kakorna blev verkligen uppskattade och supergoda! Jag valde att garnera mina med strössel och glasyr men de var minst lika goda utan! 🙂
Mina tips!:
- För att få olika färger på kakorna kan du använda dig av karamellfärg! Jag testade att göra några rosa rosetter! De blev jättefina!
- Smaksätt din glasyr! Jag smaksatte några med pepparmint!
Toppen recept! Har precis gjort en test-sats inför sonens namngivningskalas och blev jättenöjd ? Så tack! ??
Åh så roligt att höra 🙂 massa tack för din fina kommentar! <3
Hej.
Kan man göra dessa i förväg?
Om ja, hur förvarar man dem bäst och hur länge? 🙂
Mvh
Emma
Ps, älskar dina recept ❤