Minipajer med kycklingkorv och parmesan

FRÅN 6 MÅNADER

Minipajer är ju en så mysig rätt! Funkar både till stora och små och går att variera i all oändlighet 🙂 Jag hade kycklingkorv i de ovan men man kan ju festa till det med i princip vad som helst, bara fantasin som sätter gränserna!

RECEPT
MINIPAJ MED KYCKLINGKORV

Ca: 10 st

Till pajskalet:
100 g smör
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kikärtsmjöl
1 dl majsmjöl
FYLLNING:
2 ägg
2 msk gräddfil
2 msk torkad basilika
1 dl ost
1 dl parmesan
2 kycklingkorvAR
GÖR SÅHÄR:
  1. Knåda samman smör och mjöl till en deg
  2. Tryck ut degen i formarna och förgrädda på 175 grader i ca 10 min
  3. Ta ut formarna och låt pajskalen svalna en liten stund
  4. Skär kycklingkorven i små bitar (inte helt runda, gärna i halvmånar så att det inte finns risk för att någon liten sätter dem i halsen), den jag använde hade skinn så det tog jag bort innan jag skar upp korven
  5. Rör samman ägg, gräddfil och ost.
  6. Lägg korvbitar i varje pajskal
  7. Fyll sedan upp med ost/äggblandningen
  8. Grädda på 175 grader till osten fått en fin färg (ca. 10-15 min)

 

4 thoughts on “Minipajer med kycklingkorv och parmesan

  1. Sara says:

    En fråga: kycklingkorven – är det tjock som falukorv eller smala grillkorvar?
    Blev fundersam när det bara var 1 st korv till hela 10 pajer 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*