Medela Harmony Bröstpump – Recension

medela harmony bröstpump

RECENSION

Medela Harmony bröstpump

Jag köpte innan Inga-Lisa kom en bröstpump på Ullared när vi var där och handlade, jag tror den kostade typ 150:- den har fungerat sådär och efter att ha kokat delarna till den så blev den väldigt dålig på att skapa ett vakuum kring bröstet vilket gjorde det nästintill omöjligt att pumpa. Eftersom jag skall börja ge Inga-Lisa 50/50 bröstmjölk/ersättning på kvällen from nästa vecka så behövde jag en bättre bröstpump. Eftersom jag inte skall pumpa så mycket tyckte jag att det räckte med en handpump. Jag googlade ett tag innan jag fastnade för Medela Harmony, när jag läste om den hos andra bloggare verkade den få bra omdömen och så kommer den att få även från mig!

Nu har jag har testat den några gånger och är faktiskt positivt överraskad! Den känns gedigen och tålig i konstruktionen och handtaget som man pumpar med är skönt att hålla i. Den kan pumpa i det som medela kallar för “2-Phase Expression” vilket skall efterlikna bebisens naturliga sugbeteende där de till en början suger snabbare för att få igång utdrivningsreflexen, då använder man övre delen på handtaget till pumpen för att sedan gå över till att hålla i själva handtaget när mjölken runnit till och man skall pumpa ut mjölken.

Det är viktigt att få rätt storlek på brösttratten och jag var själv tvungen att beställa en mindre storlek än den som följde med i paketet. Medela beskriver på sin hemsida hur du tar reda på vilken bröstratt som passar dig. Det är viktigt att den passar bra för att få en så bekväm och effektiv pumpning som möjligt.

I det större startkitet harmony följer även en matningsnapp för nappflaskan med som man kan använda när man skall mata bebisen. Nappen är gjord för att bebisen skall kunna efterlikna sugbeteendet från ett vanligt bröst vilket gör att de skall kunna fortsätta använda samma teknik som de gör när de äter från bröstet. Det är bra speciellt om man vill fortsätta att amma på vanligt vis, vissa bebisar är ju annars smarta nog att förstå att maten kommer snabbare från flaskan och vill därmed inte längre äta från bröstet efter att de fått mat från den. Det skall bli intressant att se hur Inga-Lisa tycker att det är att äta med den här nappen, jag återkommer när vi testat!

 medela harmony bröstpump

Fördelar med Medela Harmony Bröstpump:

+ Skönt handtag att hålla i
+ Pumpar på ett effektivt sätt ut mjölken
+ Pumpen är liten och smidig att packa med sig
+ Behöver varken ström eller batteri vilket är en fördel tycker jag

Nackdelar med Medela Harmony Bröstpump:

– Kan tänka mig att det skulle vara tradigt i längden att handpumpa om man skulle göra det för alla mål varje dag
– Det borde vara möjligt att köpa bröstpumpen med rätt tratt från början, nu är det stolek M som följer med i paketet från start.

medela harmony bröstpump

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.