Matig klämmis med kikärtor, banan och curry!

kikartor-banan-curry-klammisFRÅN 6 MÅNADER

RECEPT
matig KLÄMMIS MED kikärtor, banan och curry!

1 BANAN
1/2 DL couscous
1 DL cremé fraiche/havrefraiché
1 dl kikärtor (färdigkokta)
1,5 tsk gul curry
2 dl vatten
1 tsk citronsaft
2 msk valfri fettkälla
VALFRITT: 2 tsk osaltat jordnötssmör
ev. lite havremjölk/mjölk
GÖR SÅHÄR:

Koka kikärtor i vattnet tillsammans med curryn i ca 5 min, ta sedan av kastrullen från plattan och häll i couscousen, vänta sedan ca 5 min så att couscousen sväller ordentligt. Häll sedan i resten av ingredienserna i kastrullen och mixa slätt. Om jag skall hälla upp detta i klämmis brukar jag ibland spä smoothien med lite havremjölk för att få den lite lösare men det är en smaksak! Jordnötssmöret likaså, läs här om vad livsmedelsverket säger om introduktion av jordnötter »

 

 

4 thoughts on “Matig klämmis med kikärtor, banan och curry!

  1. Sofia Fagerberg says:

    Tack för superbra recept och inspiration. Jag älskar att laga mat och ännu mer till vår lilla tjej Angelina på 8 mån. Jag har aldrig använt havrefraishe tidigare så det var ett bra tips istället för mejeri. Denna blev jättegod och jag uteslöt till och med banan. Tack!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.