Linsgryta med köttfärs och paprika

RECEPT
linsgryta med köttfärs och paprika

(Det här blir ganska mycket mat, ca: 10 portioner för vuxna)

500 G KÖTTFÄRS
1 morot
2 purjolökar
1 vitlöksklyfta
1 paprika
1 GUL LÖK
4 dl röda linser
800 g krossade tomater
6 dl vatten
1 burk skivade champinjoner
– i –
jalapenjos
salt
köttbuljong
paprikapulver
svartpeppar
GÖR SÅHÄR:
  1. Hacka och skär allt som skall skäras.
  2. Fräs lök, vitlök, champinjoner, paprika i smör.
  3. Lägg ner köttfärsen och låt den steka på en liten stund.
  4. Häll i krossade tomater, det du vill krydda med samt vatten.
  5. Låt det puttra en stund innan du lägger ner linserna och låter grytan puttra ytterligare 15 min.
  6. Smaka av och krydda/späd med mer vatten om det behövs.
  7. Servera med ett gott bröd och en klick crème fraîche
till bebis: Skippa buljongen och salta inte. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*