Kycklingbiffar med mynta

kycklingbiffar-med-mynta-bebis-vuxnaFRÅN 6 MÅNADER

RECEPT
kycklingbiffar med mynta

(Receptet är för ca 20 biffar)

6 dl fryst paprika/ärtor/majs mix
3 kycklingfileér
2 ägg
3 tsk citronsaft
2 krm svartpeppar
1 tesked torkad mynta
GÖR SÅHÄR:

Värm den frysta grönsaksmixen innan du mosar den till ett mos. (Jag körde de i matberedaren) Om du har en matberedare kan du använda den för att  “riva” ner kycklingfiléerna till “köttfärs”. Har du vanlig kycklingfärs funkar det såklart lika bra och så slipper du ju mala kycklingen själv 🙂 Rör sedan samman grönsaksmoset, kycklingfärsen och äggen tillsammans med kryddorna. Forma sedan till biffar som du först steker lätt i pannan innan du lägger dem på en plåt/ugnsform så att de får “gå färdigt i ugnen” på 175 grader. Kontrollera med en kniv efter 15 min och se så att biffarna är genomstekta 🙂

servera med:

Till de här biffarna är det supersmarrigt med en mango/avokado-sallad som du pressar lite citron över samt en yoghurtdipp som du med fördel kan röra ner lite lime och mynta i. Perfekt för bebisen att äta små bitar av salladen och doppa biffarna i yoghurten!

till de vuxna:

Tillsätt: Salt, chili och rulla biffarna panko-ströbröd innan du steker dem lite längre i smör i stekpannan. Vill du kan du låta de vuxnas biffar gå klart i pannan istället för i ugnen. Servera med samma tillbehör som bebisen fick. SÅ GOTT! (De här biffarna funkar också att servera istället för köttfärs i  tacos, supersmarrigt!)

4 thoughts on “Kycklingbiffar med mynta

 1. Ajla says:

  Hej!

  Tycker att dina recept är så himla bra. Har gjort alla dina puréer sedan min son fyllde 4 månader 😀
  Nu har han hunnit bli 6 månader och ska börja äta lite mer mat. Undrar om du fryser in allt du lagar, tänker t.ex. kyckling och fisk?
  Vi ska åka till Sälen i en vecka och hade tänkt att frysa ned mat och sedan ta med.

  Tack för alla bra recept!

  • louiseabr says:

   Hej! Men åh vad glad jag blev över att starta det nya året med fin fina kommentar! 🙂 Vad glad jag blir! Jag har använt mig av antingen formar från barnmatsburken eller tomma barnmatsburkar eller som tredje alternativ har jag tagit vanliga fryspåsar och sedan lagt i purén i dem och knutit en knut på 🙂 Så mysigt med sälen-resa! Hoppas ni får det toppenbra! Kramis <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.