Kyckling med ris och purjolöksås

FRÅN 1 ÅR

 

Kyckling och ris med purjolöksås

Basmatiris
Kycklingfilé
5 dl Creme fraiché
1/2 knippe salladslök
1 TÄRNING GRÖNSAKSBULJONG (FÖR UNDER ETT ÅR TA BORT ELLER TA EN MED LITE MINDRE SALTMÄNGD)
1 purjolök
chiliflakes
salt
peppar
valfri krydda till kycklingen
gurka, tomat, avocado till sallad

 

GÖR SÅHÄR:
  1. Sätt på riset
  2. Hacka löken
  3. Stek kycklingen tills den är färdig och ta av från pannan. Jag stekte igår med grillkrydda, ps. säg inget till någon proffskock ni känner de gillar säkert inte grillkrydda men när det är ont om tid är det faktiskt en kryddblandning som jag gillar!
  4. Stek sedan salladslök och purjolök i pannan som du stekte kycklingen i när löken fått lite färg och blivit mjukare kan du ha i lite chiliflakes efter smak, en grönsaksbuljongtärning och 2 burkar crème fraîche
  5. Låt sedan såsen koka upp under omrörning
  6. Hacka sallad
  7. Servera sedan kyckling med ris, sås och sallad, superenkelt!
Om du har någon under 1 år i familjen:

För plockmat: Stek kycklingen men låt bli saltet, dela sedan i små delar. och servera med ris och sås.

För puré: Ta av en bit kyckling, koka tillsammans med ris och lök tills kycklingen och riset är färdigt, mixa sedan slätt tillsammans med lite crème fraîche och timjan.

2 thoughts on “Kyckling med ris och purjolöksås

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*