Köttfärsbiffar med morot, potatis & oregano

kottfarsbiffar-med-morot-potatis-och-basilikaFRÅN 6 MÅNADER

RECEPT
köttfärsbiffar med morot, potatis & oregano

(Receptet är för ca 20 biffar)

600 g köttfärs
5 potatisar
3 morötter
1 gul lök
2 ÄGG
2 KRM SVARTPEPPAR
2 TESKEDar oregano
GÖR SÅHÄR:

Skala morötter och potatis och riv dem fint. Blanda tillsammans med övriga ingredienser till en smet. Forma sedan biffar till valfri storlek, för mig blev det ca. 20 st. Stek dem först lätt i pannan eller lägg dem direkt på ett bakplåtspapper i ugnen. Grädda biffarna på 175 grader och kontrollera med kniv efter 15 min för att se om de är färdiga. Låt dem gå tills de är genomstekta.

SERVERA MED:

De här biffarna funkar med det mesta, i exemplet ovan har hon fått en fryst grönsaksmix som jag kokat mjuk samt makaroner som jag också kokar lite extra länge så att de är lätta att tugga! Här kan du se ett annat serveringsförslag till biffarna »

TILL DE VUXNA:

Tillsätt: Salt, chili och citron och stek biffarna så att de får en fin yta i pannan innan du låter dem gå färdigt i ugnen.

3 thoughts on “Köttfärsbiffar med morot, potatis & oregano

    • louiseabr says:

      Hej! 🙂 jag brukar antingen frysa in i portionsformar som jag har från barnmatsburken, eller i tomma barnmatsburkar eller så väger jag hur mycket jag vill att en portion skall vara och så fryser jag in den i vanliga plastpåsar 🙂 Kramis <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*