Julkalender – Lucka 16

Vilket personlighetsdrag har du som du kan se att du ärvt från någon av dina föräldrar?

Jag tänker ofta “gud, precis sådär skulle min mamma sagt”, inte mig emot egentligen eftersom jag tycker att min mamma är helt fantastisk!

Men… även om hon är helt underbar så har jag tyvärr lyckats ärva några personlighetsdrag, eller vänta lite, är detta ett personlighetsdrag eller en egenskap? Det får ni avgöra…

Jag är hur som helst otroligt (!) lättskrämd, vilket resulterar i att jag därmed ofta blir skrämd eftersom jag är ett så tacksamt objekt att skrämma, jag blir nämligen skrämd även om jag blir förvarnad innan.. precis som min mamma (och mina systrar). På Dalsländska säger vi “skvatt”, att man “skvätter” min stockholmare till sambo skulle översätta det med “ryckte till” eller “blev skrämd”.. Men jag tycker att alla borde säga “jag skvatt” för det är ett väldigt bra ord enligt mig!

I övrigt har jag nog också fått ärva närheten till både skratt och gråt, jag har otroligt svårt för att se på ledsamma filmer och det har min mamma också vilket resulterat i att vi genom min uppväxt låtit min pappa se otaliga romantiska komedier hehe (vi är 3 systrar + 1 mamma hemma så de lite mer spännande/skrämmande filmerna fick oftast inte så många röster)

Detta är en del av Kajsons julkalander, vill du också vara med? Spana in hur du gör här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.