Inga-Lisa 5 månader!

IL5månader

Hurra hurra! Tänk vad tiden går fort när man har roligt! Den här veckan blir Inga-Lisa hela 5 månader! Senaste månaden har vi smakat oss fram till där vi är idag och nu slinker ungefär 3 iskuber med mat ner när hon får smaka på lite puré. På förmiddagarna får hon gröt och nu äter hon nästan 0,5 dl gröt.

När hon blev 4 månader och vi skulle börja ge henne lite ersättning och så småningom låta henne smaka på mat gick mina tankar såhär »

Och hur det blev med smakportionerna? Ganska så likt min plan, förutom att hon sista veckan börjat att bli mer och mer ointresserad av att ta bröstet, så nu pumpar jag ur och ger henne bröstmjölk på flaska någon/några gånger per dag, tidigt på morgonen tar hon fortfarande bröstet men dagtid är det sämre med det.. Men det känns ändå helt ok!

Vi har fått in en bra förmiddagsrutin när hon äter nästan en hel smakportion med gröt. Till det har jag börjat att samtidigt ge henne lite vatten att dricka eftersom hon förra veckan blev lite trög i magen. Tror det var för att hon äter mindre och mindre bröstmjölk och mer av annat som kan stoppa upp en liten ovan tarm. Sedan får hon alltid plommonpuré eller aprikospuré till gröten, det sätter bra fart på den lilla magen också.

Nu är tanken att vi skall försöka få in en lika bra rutin för puré på eftermiddagen som vi har med gröt på förmiddagen. Vi har hittills gett henne någon puré på eftermiddagen de dagar det passat för oss rent logistikmässigt men nu tänkte jag att vi skulle prioritera det lite mera och se till att även det målet blir en rutin.

Såhär tänker jag mig att en typisk dag för Inga-Lisa skall se ut de närmsta veckorna:

Mål 1: Bröstmjölk (oftast vid 05-06)
Mål 2: Bröstmjölk/Ersättning (oftast vid 08-09)
Mål 3: Hemmagjord havregröt med aprikos/plommonpuré (oftast vid 10)
Mål 4: Bröstmjölk eller ersättning
Mål 5: Bröstmjölk/Ersättning + puré (ca. 16-18)
Mål 6: Bröstmjölk/Ersättning
Ev. Mål 7: Bröstmjölk/Ersättning

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.