Indisk kycklinggryta med kikärtor

FRÅN 6 MÅNADER

När vi kom hem från påskhelgen och det helt plötsligt var dags för middag och ingen hade varit och handlat… ja.. då lyckades jag i alla fall att skrapa ihop en indisk kycklinggryta av det som fanns hemma, det åkte ner både det ena och det andra och därför finns det inte några exakta mått här  (jag har skrivit ca hur mycket jag hade i).. vilket också är det roliga med matlagning, det behöver inte vara så noga! 🙂 

RECEPT
indisk kycklinggryta med kikärtor

2 gula lökar
fryst broccoli ca 2 dl
frysta grönsaker ca 2 dl
kikärtor 2 paket
1/2 dl jordnötter
vatten
kyckling ca 1,5 kg
1 paket tikka massala krydmix
garam masala kryddor
gul curry
röd currypasta
lime eller citron
salt
basmatiris
yoghurt till servering
GÖR SÅHÄR:
  1. Hacka löken grovt
  2. Häll ner löken i  grytan tillsammans med de frysta grönsakerna
  3. Fräs tillsammans med kryddor
  4. Häll på lite vatten och kikärtorna och låt det koka ca 5 min (eller tills det går att mixa)
  5. Häll på ytterligare lite vatten och mixa sedan slätt
  6. Smaka av med ytterligare kryddor
  7. Stek kycklingen och häll sedan över i grytan
  8. Låt sedan kycklingen koka färdigt tillsammans med såsen
  9. Red med extra vatten och kryddor tills det får den smak du vill ha 🙂

Om du gör den här rätten till en bebis kan du skippa saltet och sedan även mixa ner kycklingen så det blir till en puré i önskad konsistens. Här finns också ett recept på lättlagad indisk gryta som passar bebisar »

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*