Hur du räddar en klämmis som inte blev så bra…

hur du räddar en klämmis som inte blev så bra

I helgen råkade jag ut för en liten miss när jag skulle göra en klämmis till Inga-Lisa, det var en såndär dag när jag fick ta det som fanns hemma och jag kan ju erkänna att jag själv tyckte att den här kombon inte var den bästa.. Inga-Lisa däremot hon åt av den ändå.. så smaken är ju såklart som baken..

Men…

Jag tänkte jag skulle skriva en liten lista över hur man kan rädda småkok av klämmisar som inte blivit som man tänkt sig..

 

om den blivit för lös:

Häll i havregryn, skrädmjöl, bovetemjöl eller något annat typ av mjöl/gryn.
Banan har ju en lite tjockare konsistens och kan ibland hjälpa till.

om den blivit för tjock:

Häll i mer vätska, havremjölk, vatten, koksmjölk eller något annat gott.

om den blivit för sur:

I med sötare frukter: banan, päron, torkade aprikoser, mango är exempel på sådana.

Om den fått en konstig smak:

Då kan man ha i andra frukter/grönsaker som har en tydlig smak, banan tillexempel smakar mycket, likaså kokosfett eller hallon.

 

Och det mesta går ju att rädda! Klämmisen på bilden som jag själv inte tyckte smakade sådär jättegott hade jag några bananer i också och då tyckte jag att den blev lite godare igen! Det är sällan något blir så dåligt att man verkligen måste slänga det!

🙂

 

Kram på er!
/L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.