Grötpinnar – med kokos!

grötpinnar med kokosFRÅN 6 MÅNADER

RECEPT
grötpinnar MED kokos

2 dl kokosflingor
1 dl havregryn (hela eller malda)
1,5 DL MALDA PUMPAKÄRNOR
1 banan
1 ägg
1,5 dl havredryck
4 finhackade torkade aprikoser
GÖR SÅHÄR:

Mosa bananen med mjölken och rör sedan ner alla torra ingredienserna + de hackade aprikoserna och ägget. Tryck ut smeten i en ugnsform så att smeten är ca 1 cm tjock. Grädda ca 25 – 30 min på 175 grader. Skär sedan i bitar, om du delar den i 10 bitar så har varje bit ett järninnehåll på 1,4 mg järn. Låt sedan alla bitar svalna, efter ett tag kan du vända på dem så att de “torkar” på båda sidorna.

Det här fina receptet har jag fått dela med mig av från fina Sagasbarnmat som ni hittar på Instagram! Där finns massa massa massa bra tips på mat till våra minsta! 🙂

14 thoughts on “Grötpinnar – med kokos!

 1. Natalie says:

  Hej! Är så sugen på att prova detta recept på grötpinnar till min lilla fis på 6 månader. Hon älskar att plocka i sig mat själv, särskilt när det är dags för mellis. Så jag tror detta kan bli en riktig höjdare! Men jag har en fråga kring hur du förvarar pinnarna när dom är klara, torrt eller svalt? ? Tacksam för svar!
  Kram,
  Natalie

  • louiseabr says:

   Hej! 🙂 Åh kul att du också har en “liten fis” hemma hos dig, det är vad jag kallar Inga-Lisa också hihi 🙂 Jag brukar faktiskt frysa de flesta direkt och sedan tar jag upp på morgonen när jag vet att vi skall äta av dem, de tinar rätt fort i rumstemperatur 🙂 funkar också att värma i micro.. om jag inte fryser dem förvarar jag dem i en burk med lock i kylen i 2-3 dagar 🙂 Massa kram tillbaka <3 /Louise

 2. Andrea says:

  Vad bra med någon som delar ett recept på grötpinnar utan bakpulver! Tack! Ska testa! Jag kan ha fel men tror att jag har läst att bakpulver gör att kroppen inte tar upp b-vitaminer lika väl (vilket ska vara anledningen till att man inte bra ska äta bröd med bakpulver..) Fin sida överlag!

  • louiseabr says:

   Hej! Ledsen för att du får så sen återkoppling! massa tack för din fina kommentar! Har faktiskt inte läst så mycket om bakpulver så jag hade inte koll på det… men nu blev jag såklart nyfiken på att läsa om det! Tack igen för din kommentar och kul att du gillar receptet 🙂 /L

 3. Ida says:

  Hej! Först vill jag säga tack för massa bra recept, jag har haft så stor nytta av dem som förstagångsmamma. Sen tänkte jag göra dessa grötpinnar, men undrar hur det är med havremjölken!? Min dotter är nio månader och oatlys havremjölk är väl från ett år. Kan man lämna bort eller byta ut den? Hur är det med modersmjölksersättning?
  Tacksam för svar ?

  • louiseabr says:

   Men åh så glad jag blev av din kommentar! Tack fina du! 🙂 Hm.. har inte hört att det skall vara från någon speciell ålder på den? Kan det ha med saltmängden att göra isåfall? Inga-Lisa har fått den i gröt sedan hon var 4 månader 🙂 Men absolut kan du ha i lite ersättning istället 🙂 Kanske inte liiiika gott för er vuxna att äta då? Men lillskruttan ni har hemma tycker nog att de smakar bekant och gott 🙂 Massa kram! <3

 4. Estelle says:

  Hej, hittade din blogg först nu – tack för bra inspiration.
  Det här verkar toppen, vad tror du man kan använda istället för ägg, vår dotter är allergisk, chiafrön?

  • louiseabr says:

   Hej! Åh tack för din kommentar! Så kul! Ja, alltså jag är lite dålig på just det.. borde undersöka det lite mer men jag vet att vissa som har barn som inte tål ägg använder kikärtsspad istället för ägg.. skall se om jag kan få tid till att testa och göra något inlägg om det! <3

 5. Felicia says:

  Hej!
  Så himla bra blogg, håller på testar allt här hemma! Har en gosse på snart 6 månader. Jag tänkte fråga om du har något tips på hur man får grötpinnarna fastare, mina blir så att det lossar stora bitar och jag blir orolig för att han ska sätta i halsen. Jag tänker också att det är perfekt för hans kli i tänderna om dom har lite mer motstånd, om du förstår hur jag menar? ? Ha det fint och tack för bra recept!

  • louiseabr says:

   Hej! Åh så roligt! Tack för din kommentar! Hm, ja men vilken bra fråga, låter man dem gå längre på låg värme så blir de ju hårdare men tänker att de kanske lätt ändå ramlar av bitar.. så jag har nog ingen på rak arm superbra idé, var längesedan jag gjorde just dem själv också.. men förstår ändå vad du är ute efter tror jag.. 🙂 Ledsen att jag inte var till någon bra hjälp! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.