Grötmuffins med riven morot

grotmuffinsmmorotFRÅN 6 MÅNADER

RECEPT
grötmuffins med riven morot

2 ägg
1 dl bovetemjöl (eller havregryn)
2 msk mortlat paltbröd
EV. 1 tsk nyponskalsmjöl (om du har hemma)
1 dl havrefraiche
1 msk kokosolja
1 morot
GÖR SÅHÄR:

Rör runt alla ingredienser i en bunke innan du fyller valfri muffinsform, ryponskalsmjölet är absolut inget måste, jag har ända det hemma och eftersom det tillför lite C-vitamin och underlättar upptaget av järn brukar jag smyga ner det när jag använder paltbröd. Jag gjorde minimuffins sist men funkar lika bra med stora! Riv moroten och lägg i lite riven morot i varje muffins innan du gräddar dem ca. 10 – 15 min i 175 grader (den tiden var för mina minimuffins, så för stora muffins så blir det ca 15-20 min, prova dig fram lite med hur det funkar i just din ugn) Ta ut dem i ugnen och låt dem svala innan du serverar dem! 🙂

4 thoughts on “Grötmuffins med riven morot

    • louiseabr says:

      Hej! Vad härligt att bo i Spanien! Du kan ju absolut använda vanlig crème fraîche det går precis lika bra men då blir den ju inte laktosfri/mjölkfri. Om den fortfarande skall vara mjölkfri kan man ju använda någon soyaprodukt istället 🙂 Kram, L <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.