Grötmuffins med broccoli och vanilj

FRÅN 6 MÅNADER

RECEPT
GRÖTMUFFINS MED broccoli och vanilj

2 ÄGG
3/4 DL skrädmöl (eller mixade havregryn)
1 DL HAVREFRAICHE
1 MSK KOKOSOLJA
5 broccolibuketter
1 TSK vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver
– valfritt –

2 MSK MORTLAT PALTBRÖD
EV. 1 TSK NYPONSKALSMJÖL (OM DU HAR HEMMA)
GÖR SÅHÄR:
 1. Rör runt alla torra ingredienser och blanda det sedan med allt det andra (förutom broccoli) i en bunke.
 2. Smörj sedan de formar som du vill göra dina muffins i, på bilden har jag använt min minimuffinsform men egentligen kan man lika gärna göra det i en stor form om man vill skära det i stavar till bebis sedan. Det är alltså helt valfritt!
 3. När du fyllt din form så petar du ner hackad broccoli i muffinsarna. Grädda dem ca. 10-15 min på 175 grader eller tills de börjar få lite färg på toppen.

Nypnskalsmjöl och paltbrödet är valfritt och det brukar jag tillsätta om Inga-Lisa är inne i en lite petig period och jag vill vara säker på att hon får i sig nog med järn.  (1 msk paltbröd = 3,5 mg järn.) Här kan du läsa mer om bebisar och deras järnbehov »

2 thoughts on “Grötmuffins med broccoli och vanilj

 1. Martina says:

  Jag måste bara säga att din blogg (och instagram) är en så stor inspiration! När jag har börjat introducera mat för min dotter som blir 6 månader nu i veckan så har jag kikat in här och fått en massa bra tips. Dock är jag lite dålig på att tacka, så TACK!! Har bl.a. gjort din grötmix och den är en favorit.

  • louiseabr says:

   Men åh! Vad glad jag blev av din kommentar .. tack snälla du! Vad kul att du hittar lite inspo här det är ju precis det jag hoppas med minimat, att vi skall bli fler som tycker det är kul att laga mat till de små!!! 🙂 MASSA KRAM TILL DIG!!! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.