Grötmuffins med äpple & kanel

grotmuffins-apple-kanelFRÅN 6 MÅNADER

RECEPT
GRÖTMUFFINS MED äpple & kanel

2 ÄGG
1 DL BOVETEMJÖL (ELLER HAVREGRYN)
2 MSK MORTLAT PALTBRÖD
EV. 1 TSK NYPONSKALSMJÖL (OM DU HAR HEMMA)
1 DL HAVREFRAICHE
1 MSK KOKOSOLJA
1 äpple
1/2 tsk kanel
GÖR SÅHÄR:

Rör runt alla ingredienser utom äpplet i en bunke innan du fyller valfri muffinsform, ryponskalsmjölet är absolut inget måste, jag har ändå det hemma och eftersom det tillför lite C-vitamin och underlättar upptaget av järn brukar jag smyga ner det när jag använder paltbröd. Jag gjorde minimuffins sist men funkar lika bra med stora! Skala och skär äpplet i små små bitar som du sedan trycker ner i varje muffins innan du gräddar dem ca. 10 – 15 min i 175 grader (den tiden var för mina minimuffins, så för stora muffins så blir det ca 15-20 min, prova dig fram lite med hur det funkar i just din ugn) Ta ut dem i ugnen och låt dem svala innan du serverar dem! 🙂

2 thoughts on “Grötmuffins med äpple & kanel

    • louiseabr says:

      Ja absolut det funkar precis lika bra har gjort dem med min skrädmjölsmix också blev jättebra det med (skulle ju faktiskt kunna skriva det i receptet också) Tack för din fråga 🙂 <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.