Grötklämmis med äpple, kanel och aprikos!

grotklammis-med-apple-kanel-och-aprikosFRÅN 6 MÅNADER

RECEPT
grötKLÄMMIS MED äpple, kanel & APRIKOS

 

1 DL TORKADE EKOLOGISKA APRIKOSER
1 äpple
1 krm kanel
– + –
1/2 DL havregryn
2 DL vatten
1 msk mortlat paltbröd (om man vill järnberika)
1 MSK KOKOSOLJA/RAPSOLJA
GÖR SÅHÄR:

Skala äpplet och skär det i mindre bitar, lägg i äpplet, kanelen och aprikoserna och häll på vatten som precis täcker botten av grytan/kastrullen. Koka upp och låt småputtra i ca 4 min. Häll i resten av ingredienserna i kastrullen tillsammans med 2 dl vatten och låt puttra i 3 minuter till, mixa sedan slät. Sedan kan du låta gröten svalna en stund innan du häller över den i klämmispåsar. Det går alltid att laborera lite med mängderna havregryn/vatten för att få den konsistens du själv vill åt. 🙂 Klämmisarna funkar utmärkt att frysa sedan också såklart! 🙂

8 thoughts on “Grötklämmis med äpple, kanel och aprikos!

  1. Sofie says:

    Hej! Kan man använda Sempers grötpulver och blanda med vatten sen hälla i frukten och frysa in i klämmisar? Har inte introducerat havregrynsgröt ännu 🙂

    • louiseabr says:

      Ja! absolut! det enda jag kan tänka mig är ju att frukten innehåller en del vätska så du kanske behöver mer grötpulver än när du gör vanlig gröt för att det inte skall bli för löst men det märker du ju när du rör samman allt 🙂 massa kram!!! <3

  2. Erika says:

    Hej!
    Så många bra recept! Tack för inspiration till bra barnmat ?
    Har du någon uppfattning hur lång hållbarhet det är på en grötklämmis?

    • louiseabr says:

      Hej! Tusen tack för dina fina ord 🙂 Jag skulle säga 2-3 dagar i kylskåp som längst 🙂 i Frysen brukar jag tänka ca. 6 mån. Och de funkar verkligen utmärkt att frysa, påsarna från cherub baby funkar dessutom att värma i mikron 🙂 KRAM!!

  3. Ida says:

    Hej. Ja har en fråga när du skriver mortlat paltbröd. Är sett fryst paltbröd du köper o håller i eller vad är det för paltbröd du använder ?
    Tack för bra recept. Dom går hem här hemma 😊

    • louiseabr says:

      Hej fina! hoppas kanske du ser den här kommentaren trots att den kommer till och med månader efter att du frågade.. jag köper palttunnbröd.. som är som ett tunt knäckebröd och sedan mortlar jag det 🙂 KRAM <3

  4. Erica says:

    Jag har gjort geötklämmisarna och fryst in och det blev inte alls bra. Den skar sig och blev grynig och vattnig. Vet du vad som kan ha gått fel?

    • louiseabr says:

      Hm… nä, jag har faktiskt frusit mina och de brukar bli bra.. men kanske att du måste klämma och skaka lite på den om den skurit sig? .. så tråkigt att det blev så 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*