Gro Gro, lanserar färsk kallpressad barnmat!


I betalt samarbete med Gro Gro


Kort efter att Inga-Lisa föddes startade jag minimat.se det är snart 5 år sedan! Galet vad tiden går snabbt! Då ville jag gärna inspirera fler att våga laga sin egen barnmat eftersom det ju inte alls är så krångligt som jag upplevde att många vänner och bekanta verkade tro.

Mitt intresse för mat och matlagning har jag haft med mig länge och för mig kändes det både viktigt och kul att ha koll på vad barnen egentligen fick äta under sin första tid i livet 🙂

Under något år har jag med spänning följt Malin på Gro Gro i hennes resa mot att lansera Skandinaviens första färska och kallpressade barnmat och nu är den äntligen lanserad! Jag har också i samband med det fått äran att samarbeta med Gro Gro, något som jag mer än gärna gör eftersom jag tycker att det är så inspirerande med någon som vågar utveckla och utmana den befintliga tanken om vad barnmat är och bör vara. Att den ska vara färsk och fri från onödiga tillsatser kanske skulle kunna vara en självklarhet egentligen, i alla fall för mig som själv försöker att äta mat på det sättet. 🙂

Och vad är då kallpressad barnmat? Jo, jämförelsevis kan vi ju tänka på all annan barnmat som man köper i affären. De står ju ute i rumstemperatur och har väldigt lång hållbarhet. Gro Gros barnmat är alltså färsk och behöver förvaras kyld både hemma och i affären 🙂 Fördelen med det är förstås att maten är så nära hemlagad mat som man kan komma vilket jag tycker är superhäftigt. Vid kallpressning bibehåller man smak, struktur och näring och första gången du hettar upp maten är den gången du eventuellt väljer att värma på den själv.

I kallpressad mat kan man bibehålla näring, smak och struktur. I Gro Gros produkter finns inte heller något rismjöl, majsmjöl eller tillsatta syntetiska vitaminer eller mineraler.

I Sverige finns än så länge produkterna hos mathem.se så klicka dig in där om du är nyfiken på att testa dem 🙂

För att få fler butiker att ta in färsk barnmat behöver vi föräldrar efterfråga den så om du är sugen på att också kunna testa barnmaten där du bor kan du fråga i din närmsta matbutik så kanske de kan ta in produkterna till din butik också 🙂

Jag är så glad att kunna få lyfta och samarbeta med Gro Gro här på minimat och framöver får ni se mer av dem på Instagram tillsammans med mig 🙂

Hoppas att allt är bra med er! Massa kram från mig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.