Glutenfri lasagne med aubergine och kycklingfärs

FRÅN 1 år

Glutenfri lasagne med aubergine och kycklingfärs


3 st aubergine
ca 800 g kycklingfärs
tacokrydda (1-2 pkt beroende på hur mycket tacos du vill att det skall smaka)
Creme Fraiche en burk
1 paprika
2 gula lökar
1 pkt fetaost
riven ost
jalapenos (ta bort om man ej gillar stark mat)
3-6 potatisar (beroende på storlek)
svartpeppar
salt
olja/smör

 

GÖR SÅHÄR:
  1. Dela aubergine i skivor (ganska tunna) lägg de på plåtar i ugnen, pensla dem med smör/olja och salta (om du har varmluft så funkar det att stoppa in fler än en plåt på samma gång) Låt dem gå i ugnen tills de fått lite färg på 175 grader
  2. Skala och skär potatis i tunna skivor
  3. Hacka paprika och lök
  4. Stek lök och paprika och kycklingfärs tillsammans med tacokryddan (ibland finns paket på 500G färs i affären och det brukar också räcka gott och väl)
  5. Häll sedan över färsen i en bunke
  6. Stek potatisen i stekpannan som du stekte färsen i
  7. Blanda sedan den stekta potatisen, crème fraîche och “kycklingfärsröran” om du vill ha i jalapenos kan du hacka dem fint och röra ner dem i bunken
  8. Ta sedan en stor ugnsform och börja med att lägga ett lager aubergine, sedan varvar du med röran från bunken, smular över lite fetaost och sedan ett nytt lager aubergine, fortsätt tills du inte kan göra fler lager och toppa sedan med riven ost
  9. Låt lasagnen gå klart i ugnen på ca 200 grader tills att osten fått fin färg
  10. Servera gärna med en klick cremefraiche till och någon god sallad! 🙂
Det här är verkligen en av mina matlådefavoriter! God mat att äta även dagen därpå alltså! 🙂

2 thoughts on “Glutenfri lasagne med aubergine och kycklingfärs

    • louiseabr says:

      Åh! Det hade jag visst missat att skriva med! Jag brukar använda 1 burk.. skrev nu till det i receptet! Tack för att du frågade.. ledsen att jag såg din kommentar först nu! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*