Fruktpuré – Pumpa, Banan & Mango

pumpamosFRÅN 4 MÅNADER

RECEPT
FRUKTPURé PUMPA, SÖTPOTATIS & MANGO


1 DL pumpakött
1 LITEN SÖTPOTATIS
2 dl fryst mango
(EV. äpple/päronmos)
gör såhär:

Skala och skär sötpotatisen och skär sedan ut pumpaköttet. Låt sötpotatisen och pumpaköttet koka tills de är mjuka. Häll sedan av de mesta av vattnet innan du låter den frysta mangon puttra med en stund. Mixa sedan slätt med stavmixer.

Jag brukar späda ut den här purén med äpple/päronmos för det har jag alltid mycket av i frysen 🙂

 

 

6 thoughts on “Fruktpuré – Pumpa, Banan & Mango

    • louiseabr says:

      Hej! 🙂 Det funkar nog med vilken pumpa som helst, kring halloween om man ändå gröper ur en såndär jättestor kan man ju använda köttet från den. Men annars brukar jag köpa en liten butternutpumpa, ser typ ut som ett stort päron i formen 🙂 den pumpan är ju lite mindre, söt och passar super i både mat och puré 🙂 KRAM! <3

    • louiseabr says:

      🙂 Ja! Om du tänker på sötpotatisen i den här purén så går det utmärkt! Jag brukar frysa in sötpotatispuré som den är också ibland. Enda gången potatisen kan bli lite sisådär när den varit fryst är om man fryser bitar av vanlig potatis tycker jag.. 🙂 KRAM!, Louise <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*