Fruktpuré – Hallon, sötpotatis och banan

fruktmos1FRÅN 4 MÅNADER

RECEPT
fruktpuré hallon, sötpotatis & banan

4 ÄPPLEN
2 päron
2 dl hallon
1 liten sötpotatis
2 bananer 
SÅHÄR GÖR JAG:

Skala, skär och kärna ur alla frukter/grönsaker. Låt sötpotatisen koka i egen gryta med lite mer vatten eftersom den tar längre tid på sig än äpplen och päron. Äpplen, päron och hallon kan du koka i en egen gryta till de är mosiga.

För att koka frukt så häller jag bara i lite, lite vatten i botten på grytan för att “starta igång” kokningen. Sedan är jag med och rör ofta i grytan så att inget bränner fast.

När all frukt/sötpotatisen är mjuk mixar jag det till ett slätt mos tillsammans med bananen! Sedan är det bara att fylla klämmispåsar/iskubsformar eller något annat som du kan frysa in moset i! Jag brukar plocka fram mos efter varje gång Inga-Lisa ätit lunch/middag för att hon skall få i sig lite extra C-vitamin och allt det andra nyttiga som finns i frukt & bär!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*