Fiskgryta från 1 år

FRÅN 1 år / för hela familjen

Inga-Lisa närmar sig ju 1,5 år! Helt galet, nu äter hon allt som vi äter hemma och det är superkul! Igår gjorde vi en fiskgryta som gick hem även hos lillan. Om man vill bjuda de ännu mindre kan man ju salta grytan i efterhand 🙂 Jag använder en del fond och i den är det ju en del salt, därav har jag skrivit att den passar från 1 år och uppåt!

RECEPT
Fiskgryta

4 – 6 personer

6-8 potatisar
1 torskblock
1/2 morot
1 burk kräftsjärtar
FIskbuljong
grönsaksbuljong/Hönsbuljong (brukar variera beroende på dagens humör)
2,5 dl matlagningsgrädde
vatten
1 stor gul lök
salt
pressad citron
1 paket fryst dill

 

DILLcréme:
creme fraiché
dill
citron
salt
GÖR SÅHÄR:
  1. Hacka löken och bryn i smör och salta
  2. Tillsätt vatten (ju mindre vatten desto mer grytlik blir grytan, mer vatten blir det mer som soppa, gå på känsla, jag brukar ha ca 4-5 dl vatten) skaldjursfond, grönsaksbuljong, matlagningsgrädde
  3. Skala potatisen och lägg i grytan
  4. Låt potatisen koka tillsammans med nästan hela paketet fryst dill, spara lite dill som du kan använda när du gör dillcrémen
  5. Riv en halv morot fint och låt den rivna moroten koka med i grytan
  6. När potatisen nästan är helt färdig kokt skall du lägga i torsken (tinad och skuren i bitar)
  7. Låt fisken sjuda 1-2 min innan du lägger i kräftstjärtarna
  8. Smaka av med pressad citron och ev. ytterligare lite salt
  9. Gör dillcréme genom att röra ihop fryst dill, pressad citron och lite salt
  10. Färdigt! Hoppas ni tycker att det blir gott 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*