Faktabanken!

Hipp hurra vad glad jag är! Idag är det nämligen premiär för faktabanken här på minimat! Jag får ofta frågor från er som rör bebisar och mat på olika sätt och jag brukar försöka svara på dem så gott jag kan men jag tänker också att ni säkert är fler som undrar om samma saker. Därför har jag nu skapat en faktabank om bebisar och mat!

Jag vill poängtera att jag själv inte är läkare eller dylikt. all information i faktabanken finns med källhänvisning och jag har hämtat all information (i princip) från Livsmedelsverket. Om man har andra tankar åsikter om hur, på vilket sätt eller vad man tycker om det här med bebisar och mat så måste man självfallet göra det man tror är bäst för sitt eget barn.

Personligen lutar jag mig mycket mot Livsmedelsverket och har valt att ha det som källa när jag hämtar information kring vilken mat jag kunnat laga till Inga-Lisa och därför är även informationen i faktabanken därifrån. En liten sammanfattning av de vanligaste frågorna som livsmedelsverket svarar på men i lite enklare och lättläst form hoppas jag 🙂

Om ni saknar frågor eller ämnen i faktabanken så kommentera eller maila gärna så ska jag försöka lägga upp de ämnena/frågorna också!

Hoppas att ni får användning av faktabanken!
Kram, L

2 thoughts on “Faktabanken!

 1. Frida says:

  Hej Louise!
  Jag har en liten ang dina bananmuffins. Hur får du dina så höga? Mina blev helt platta ? Kan man använda typ en halv tsk bakpulver?
  Tack på förhand och tack för din inspirerande blogg ?

  • louiseabr says:

   Hej! Åh, menar du dem som det bara är ägg och banan i? Jag gör mina oftast i minimuffinsformar så det kanske är därför som de upplevs som höga? Om jag gör dem i vanliga lite större muffinsformar så blir de inte lika höga! men om man vill kan man absolut tillsätta typ 2 msk vetemjöl och lite bakpulver så får man ju mer likt en muffins! 🙂 Massa kram!! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.