En mamma om mat – Linda Wejrot om mat till bebis på 8 månader

en-mamma-om-mat-linda-honkala

Äntligen dags för “En mamma om mat” – nummer 2! Den här gången har jag fått äran att ställa några frågor till Linda Wejrot som bloggar på minbebis.com/blogg/lindahonkala

Linda är mamma till barnen Bianca 8 månader och Wince 3 år. I sin blogg delar Linda på ett ärligt och härligt sätt med sig av sin vardag och jag har följt hennes blogg (och pod!) i flera år! Extra kul tyckte jag att det var att följa Lindas senaste graviditet eftersom vi fick våra tjejer med bara en dags mellanrum! 🙂 Nedan kan du läsa Lindas tankar och tips kring mat till våra minstingar! 🙂

NÅGRA KORTA:
NAMN: Linda
ÅLDER: 29 år väldigt snart 30 men det låtsas jag inte riktigt om!
BOR:  i Göteborg närmare bestämt Mölndal, stensjön för att vara mer exakt!
FAMILJ: Min familj består av mig, min man Niclas, sonen Wince 3 år, Bianca 8 månader och just ni även en himla massa dammråttor!!! (FlyttKAOS)
GÖR: Jag är mammaledig och bloggar just nu 🙂
BLOGG: minbebis.com/blogg/lindahonkala
INSTAGRAM: @lindawejrot

HEJ LINDA! SÅ KUL ATT DU VILLE SVARA PÅ NÅGRA FRÅGOR KRING BEBISAR OCH MAT! HUR TYCKER DU ATT DET HAR GÅTT ATT INTRODUCERA MAT FÖR BIANCA (nu 8 mån) OCH NÄR BÖRJADE DU MED DET?

Jag började introducera mat för Bianca redan när hon var fyra månader! Men bara så hon fick känna olika smaker! Hon älskade allt så mycket så runt 6 månader var det bara mat som gällde.
Allt gick jättebra men man är ju alltid rädd för att dom ska sätta i halsen.

Du har ju två barn, vad tycker du har varit största skillnaden på Wince och Biancas matintroduktion?

Åhh det har verkligen varit som natt och dag med dom två små liven! Wince var aldrig intresserad av mat! Ville knappt smaka på någonting och jag fick en bra dag i honom en halv burk och då highfivade jag mig själv! För honom var det välling, ersättning och gröt som gällde och än idag gäller! Han är superkräsen med ALLT som har med mat att göra och vi har haft det rätt kämpigt! I början med honom var jag sådär duktig och gjorde egen barnmat för att samla poäng men intresset svalnade ganska snabbt när det alltid slutade med att det hamnade i soporna!!!! Bianca däremot hon äter som en häst och hon äter ALLT man erbjuder! Du skulle typ kunna ställa fram en påse hö och hon skulle tugga i sig det!! superkul faktiskt!

Hur ser en typsik mat-dag ut för Bianca nu när hon hunnit bli drygt 8 månader?

Bianca vaknar på morgonen typ 8 och strax efter det får hon gröt! En stor portion! Vid tolv blir det lunch och då en burk samt lite frukt eller så till efterrätt.
Vid 15 blir det en till portion antingen egenlagad  eller köpt, hon äter som sagt allt! Brukar ge henne lite katrinplommon till efterrätt också. Vid 18 snåret blir det antingen samma visa igen eller en skål gröt det är lite olika! Sen inför läggningen vid 19.30 får hon en flaska välling men hon är sådär lagom intresserad av den 🙂
Hon äter som sagt allt och hon har aldrig spottat ut något eller så, så jag tänker nog att mat överlagt det bästa hon vet!!!

HUR TAR DU SJÄLV REDA PÅ INFORMATION KRING BEBISAR OCH MAT?

Jag pratar nog med min BVC-sköterska om jag har frågor eller så! När jag började laga eget så googlade jag runt lite sporadiskt 🙂

SLUTLIGEN, OM DU SKALL DELA MED DIG AV BÄSTA TIPSET NÄR DET KOMMER TILL SMAKPORTIONER VILKET BLIR DET DÅ?

Mitt tips till mammor är nog att slappna av när det kommer till maten 🙂 jag har haft jättestrul med min stora men fått rådet att inte göra sån big deal av det hela för då blir det oftast bara värre! Jag skulle ju självklart inte servera mitt barn nutella direkt ur burken till lunch och middag men har liksom inställningen att om han nu promt vill äta korv till lunch för 8 dagen i rad, ja då är det väl inte hela världen, till slut tröttnar han väl på den! Vi försöker göra matsituationen till något roligt och mysigt här hemma då vi föräldrar är väldigt intresserade av nya smaker och bra mat! I övrigt så tror jag det är som med allt annat, sunt förnuft och lite lagom av saker och ting så blir det nog bra till slut!

 

Har ni förslag på andra mammor ni skulle vilja att jag intervjuar? Kommentera här eller maila mig på hej@minimat.se 🙂

2 thoughts on “En mamma om mat – Linda Wejrot om mat till bebis på 8 månader

    • louiseabr says:

      Hej söta! Men just det! Tack för tipset 🙂 Det vore ju en väldigt kulig mamma att få intervjua!
      Åh så glad jag blir för de fina orden! Massa kram <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.