Det sämsta med att vara gravid..

(Foto: LovebyEmelie)

Eftersom jag när jag skrev “Det bästa med att vara gravid..” lovade att jag skulle göra ett inlägg där jag listade vad jag tyckte var det sämsta med att vara gravid.. så kommer den sammanställningen här nere.. Nu vill jag dock påpeka att jag är så oerhört tacksam över att ha fått vara gravid och skulle kunna tänka mig vilka krämpor som helst bara för att få möjligheten att vara just det! Men att vara gravid ÄR ju inte alltid en dans på rosor.. iaf inte för de allra flesta.. så detta är helt enkelt listan över det jag tyckte var sämst om jag skall välja något..

♥ oron

Jag är nog en ganska så orolig person per automatik och de första 12 veckornas ovisshet gjorde mig ganska så orolig. I vecka 7-8 började jag att må illa men trots att det inte var jättehärligt så tyckte jag ändå att det var skönt för på något sätt påminde det mig om att jag faktiskt var gravid.. vilket kändes så overkligt annars..

♥ nerven i rumpan

Av och till under graviditeten hade jag ont av ischias-nerven och att ta sig i och ur sängen var inte alltid varken kul eller smärtfritt. Värst under den perioden var nog ändå att kliva i och ur bilen tror jag…

♥ min hunger!!!!

De första typ 15 veckorna var jag så otroligt hungrig och för mig som inte alls är speciellt hungrig annars var det nästan en obehaglig känsla. Om jag inte visste vad och när vi skulle äta nästa gång kändes det typ som att jag fick hjärtklappning.. och ju mer illa jag mådde desto mer åt jag? för på något sätt lindrade det illamåendet tyckte jag.. (iaf för stunden)

♥ sparkarna

Ibland analyserade jag hennes sparkar så mycket att det blev kortslutning i min hjärna. Sparkade hon för löst? För lite? För sällan? På fel ställen? Ja, och när jag ville att hon skulle sparka så var hon alldeles stilla… sparkarna var underbart mysiga men oron runt omkring dem var ibland inte så mysig..

♥ mitt låga blodtryck

Jag har alltid haft väldigt lågt blodtryck, och ännu lägre tror jag det var under graviditeten, barnmorskan fick mäta flera gånger för att kolla att det verkligen stämde att jag hade så lågt tryck första gången när vi skrev in oss, det låga trycket resulterade i att jag knappt kunde resa mig från en stol utan att det svartnade för ögongen..

 

Men summan av kardemumman? För mig var ändå graviditeten något jag saknar och längtar tillbaka till och jag tror faktiskt att tanken är att det inte skall vara bara mysigt och kul att få vara gravid, det hade ju lixom inte varit helt samma upplevelse om allt bara var superlätt! (eller ja, oron skulle jag gärna skippa nästa gång om jag får stryka något från den här listan!)

Kram på er finingar! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.