Dagens barnmat – köttfärsbiffar, majs, potatis & avokado!

dagens-mat-till-bebis(den här tallriken fick inga-lisa till lunch när hon var 9 mån)

Här kommer en ny kategori på minimat – dagens barnmat!, i den här kategorin är tanken att ni skall få se exempel på kompletta rätter som inga-lisa äter.

 

dagens barnmat:

 Avokado - i bitar, gärna en väldigt mogen avokado.
 Potatis - kokad mjölig potatis i lagom stora bitar
 Majs - kokad fryst majs perfekt för bebis att plocka med
 Köttfärsbiffar med morot och potatis - recept finns här »

 

3 thoughts on “Dagens barnmat – köttfärsbiffar, majs, potatis & avokado!

  1. Christina says:

    Hejsan! Först vill jag bara säga att jag ÄLSKAR din blogg! Stor tack för ditt engagemang! Jag trodde det skulle vara jättekrångligt att göra egen barnmat tills jag hittade hit- tack!! Vår son är 8 månader och vi har tänkt att börja vänja honom vid lite mat med bitar i, just nu får han (som är “bitigt”) äggröra och att all mat inte är helt mixad. Tänker att jag ska prova några av dina fina biffar men är ju SÅÅÅ nervös att han ska sätta i halsen.. Hur funkar det egentligen med plockmat för små? Behöver jag vara livrädd? Antagligen inte men.. 😉 kram!

    • louiseabr says:

      Men åå! Tack fina du, så glad jag blir för din kommentar!!! <3 Precis så som jag önskar att man skall känna inför barnmaten! det är ju inte krångligt alls! :) Jag brukar dela biffarna i lite mindre bitar till Inga-Lisa oftast, och då kan man ju dela dem så små att man vet att de inte kan täppa för luftvägarna om man är rädd för att de skall sätta i halsen :) Hon åt majskrokar ett tag så jag såg att hon visste hur man tuggade (hon har inte fler än två tänder där nere) och sedan lite ägg som du skriver och så provade jag att ge henne biffar och hon bara tuggade på.. jag brukar försöka göra dem mjuka så att de är lättuggade.. på http://www.blw.nu finns massa bra info om att äta bitar! men nej jag tänker att du inte skall behöva vara livrädd! det är ju skönt att slippa, men som sagt läs på blw-sidan där, de har SÅ mycket bra info 🙂 MASSA KRAM TILL DIG!!!! och tack igen för din kommentar! den gjorde mig SÅ glad <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.