D-droppar och magdroppar

D-dropparD-droppar Magdroppar

Det här med barn och droppar? Ger ni några till era små?

Inga-Lisa får både D-droppar och Sempers Mag-droppar på förmiddagen på en tesked, hon har till och med börjat tycka att det är kul att få droppar och inte ser det ut som de smakar särskilt illa heller.

Vi får våra D-droppar av BVC-sköterskan men jag antar att även de går att köpa på ett vanligt apotek, det gör i alla fall magdropparna från Semper. Inga-Lisa har inte haft några direkta problem med magen men när hon var ett par veckor hade hon en dag som hon var lite extra grinig på och då sprang jag raka vägen ner till apoteket och köpte magdroppar, sedan dess har jag fortsatt att ge henne dem men jag vet inte om hon egentligen är i behov av dem. Enligt Semper själva hjälper dropparna till att bygga upp en bra bakterieflora i tarmen och det kan ju inte vara något dåligt tänker jag. Har ni gett magdroppar till era små?

D-dropparna skall man ju i alla fall ge sina barn enligt rekommendation från Livsmedelsverket fram tills dess att de fyller 2 år. D-vitamin är viktigt för uppbyggnad av skelettet och den största mängden D-vitamin tillverkar vi själva när solen lyser på huden men eftersom små barn inte skall vistas i solen behöver man ge dem tillskott på D-vitamin. D-vitamin finns även i fet fisk och ägg, samt i mejeriprodukter och matfetter som är berikade med D-vitamin, till exempel margarin, lätt- och mellanmjölk. (Källa: 1177)

Kram på er!
/L

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.