Cake pops till Inga-Lisas dop

cake pops

Recept
Cake Pops

(ca: 20 stycken)
2 paket Oreos
80 gram philadelphiaost
300 gram vit bakchoklad
Valfritt strössel
-i-
CakePop-pinnar
guldstickers
satinband
SÅHÄR GÖR DU:
  • Smula sönder kakorna förslagsvis i din bakmaskin
  • Rör ner philadelphiaosten i kaksmulorna tills du har en jämn smet som inte är för lös
  • Ställ in smeten i kylen och låt den vila i minst 30 minuter
  • Rulla sedan kulor av degen och låt dem vila igen i kylen i minst 30 minuter
  • Doppa pinnen i choklad och stoppa ner pinnarna i kulorna, låt de vila i kylen i minst 10 minuter
  • Häll över ett lager med choklad och ställ sedan in kakorna i kylen så att de får stelna, skall du göra två lager med choklad så låt de vila minst 30 minuter emellan.
-I-

De här Cake-Popsen gjorde jag till Inga-Lisas dop. Jag gjorde de två veckor innan dopet och plockade upp dem ur frysen samma dag som dopet var och de blev väldigt omtyckta!

Såhär gjorde jag:

Cake Pops 4

Limma Cake Pops pinnar


Cake Pops pinnar

Cake Pops Pinnar Satinband


Cake Pops Steg 1

Låt bollarna vila i kylen 30 minuter innan du stoppar ner pinnarna

Cake Pops steg 2

Doppa pinnen i vit choklad innan du stoppar ner den i cake-popsen, det fungerar lite som ett lim

Cake Pops steg 3

Såhär såg de ut efter första överdraget med choklad


Cake Pops Oreos

Och såhär fina blev dem när de var färdiga! 🙂 Jag valde ett ministrössel i silver och vitt, sidenbanden är samma som fanns på inbjudningskortet till dopet.

Mina tips!
  • Jag har testat olika chokladsorter men ICAs vita bakchoklad är den som fungerat bäst
  • För att få en fin yta på chokladen häll över choklad på cakepopsen med en sked och dra sedan försiktigt bort chokladen från undersidan så att de står stadigare
  • Häll på det valda strösslet med en liten sked för att få ett jämnt resultat
  • Ställ in smeten i kylen i 30 min – 1 h innan du rullar bollarna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*