Vinnaren i adventskalenderns första lucka är:
@mimmitherese – meddelande kommer till dig på Instagram med vidare instruktioner 🙂
Håll utkik efter nästa lucka som öppnas ikväll på Instagram!
Massa kram till er <3
Det här är verkligen en av mina matlådefavoriter! God mat att äta även dagen därpå alltså! 🙂
Jag har skrivit från 1 år på den här eftersom man enligt Livsmedelsverkets rekommendationer skall undvika spenat/gröna bladgrönsaker till barn under ett år men man kan ju byta ut mot något annat grönt som ärtor eller kanske broccoli om man vill servera till de minsta också 🙂
Förvaras i kylen max 2 dagar! Funkar utmärkt att frysa ner om inte allt går åt på en gång 🙂
OBS! Om du använder dig av frysta hallon så rekommenderar livsmedelsverket att du skall koka dem en minut innan de äts. Läs mer om det här »
För plockmat: Stek kycklingen men låt bli saltet, dela sedan i små delar. och servera med ris och sås.
För puré: Ta av en bit kyckling, koka tillsammans med ris och lök tills kycklingen och riset är färdigt, mixa sedan slätt tillsammans med lite crème fraîche och timjan.
Idag slängde jag ihop en lunch lite snabbt här hemma mellan renoveringsprojekten. Vi har precis köpt hus och jag ber om ursäkt för om det är lite svårare att få kontakt med mig för tillfället.. kommentarerna på minimat har jag inte hunnit att gå igenom på ett tag… men det kommer förhoppningsvis mer tid till det snart!
Hur som helst.. jag kallar det här receptet för fuskrisotto eftersom det är precis vad det är, gjort på basmatiris och med crème fraîche som såsbas! Men! Ändå toppengott tyckte vi alla i familjen även om Inga-Lisa lämnade kräftstjärtarna. Lagar du till någon under ett år så skippa att salta och att använda en buljong med mycket salt i.
Hej på er alla fina!
Här är det lite tomt med svar på kommentarer, ber om ursäkt för det.. vi har det lite kaosigt hemma för tillfället med husköp, lägenhetsförsäljning, flytt och allt som hör till! Men… jag tänkte i alla fall kika in och tipsa om en artikel på sajten Dittbarnochdu som jag har fått äran att vara med i..
Där tipsar jag om plockvänlig picknickmat som passar även för de allra minsta! Gå gärna in och läs den..
Och tills vi hörs igen, hoppas ni har en toppensommar!
Jag hoppas på att kunna så smått återkomma i sommar/höst med ny energi och nytt innehåll! 🙂
KRAM, L
Igår var vi bjudna på toppenfint midsommarkalas hos några vänner till oss. Eftersom det skulle vara fler minisar på kalaset passade jag på att baka en tårta som jag tog med mig dit.
Tårtan är gjord på samma recept som den sockerfria tårtan jag bakade till Inga-Lisas 1-års kalas. Enda skillnaden var att det inte fanns någon kardemumma hemma så jag bytte ut den mot kanel. Till fyllning mosade jag bananer, jordgubbar och blandade tillsammans med grädde!