FRÅN 4 MÅNADER
RECEPT
BLÅBÄRSPURÉ
2 DL FRYSTA EKOLOGISKA BLÅBÄR
3 MSK VATTEN
2 TSK POTATISMJÖL/RISMJÖL + 2 TSK KALLT VATTEN
GÖR SÅHÄR:
Lägg blåbären i en kastrull och koka på låg värme i ca 2 min. Rör om så att bären mosas. Blanda redningen och häll ner den samtidigt som du rör om och låt sedan koka/sjuda lätt i ca. 2 min. Om du vill kan du sila purén om du gör den till de allra minsta minsarna för att få bort ev. små “skal”. Blåbärspuré är perfekt på bebisgröten eller som smaksättare i smoothies.
Hej. Låter du den stånd burken i kylen? Hur länge håller den sig då? Supermysig sida 🙂
Hej! Tusen tack för din fina kommentar och ber om ursäkt för mitt alldeles för sena svar! jag brukar ha den max 2-3 dagar.. men fryser oftast in allt direkt som istärningar eller i små ischokladformar / silikonformar.. 🙂 KRAMIS!! <3
Min blir som klister efter jag har i redningen, känns som väldigt mycke redning?