Bebisbröd

bebisbrödFRÅN 6 MÅNADER

RECEPT
bebisbröd

3 dl havremjölk
2 dl vatten
25 g färsk jäst
4 msk rapsolja
9 dl vetemjöl
3 dl bovetemjöl (eller skippa detta och ta bara vetemjöl)
GÖR SÅHÄR:

Värm vattnet i en kastrull och häll i havremjölken, när det är fingervarmt löser du jästen i vätskan och häller i oljan. Om du vill ha i bovetemjöl i degen så häll först i det och sedan vetemjölet. Känn efter hur din deg känns ibland kan man behöva ha i mindre eller mer mjöl än vad som står i receptet. När degen börjar släppa från kanterna i bunken kan du låta den jäsa under bakduk i en timme. Jag bakade det här brödet i en ugnsform ca. 20 x 30 cm, la i ett bakplåtspapper i botten och hällde ner degen i den. När degen ligger i ugnsformen kan du låta den jäsa ytterligare 30 min och sedan bakar du brödet i mitten av ugnen på 200 grader i 30 min. Låt sedan brödet svalna lite innan du skär upp det. Jag skar upp mitt i skivor och frös in det!

 

här hittar du förslag på vad du kan ha för pålägg på mackan »

 

3 thoughts on “Bebisbröd

  1. Lina says:

    Superbra sida! Jag behöver göra vetefritt och mjölkfritt till min bebis. Har du ngt förslag brödreceptet utan vetemjöl? 🙂

    • louiseabr says:

      Åh! Det borde jag kolla upp för det är fler som frågat samma! Har inte provat att baka något själv, men har gjort glutenfri paj för någon vecka sedan, då bytte jag ut mjöl mot majsmjöl och bovetemjöl istället 🙂 så det kan ju vara ett tips att kika på! Hoppas jag kan återkomma med något recept snart 🙂 <3 Kram!! /L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*