Bananplättar

FRÅN 6 MÅNADER

Bananplättar är ju nästan en klassiker numera och är perfekt plockmat även för de som precis börjat lära sig att äta själv. Vill man inte ha en stekyta kan man baka dem i ugnen 🙂 På bilden ovan har jag gjort plättar med kikärtsmjöl i, det mättar ännu lite mer än vanligt vetemjöl.

RECEPT
BANANPLÄTTAR

Ca: 6 st

1 ägg
1 mogen banan
2 msk valfritt mjöl
GÖR SÅHÄR:
 1. Mosa banan och rör ihop med ägget
 2. Tillsätt 2 msk valfritt mjöl
 3. Stek i stekpannan eller plättjärn om du har det
 4. Servera med goda bär och grädde om du vill festa till det ordentligt 🙂

 

5 thoughts on “Bananplättar

 1. Lina Andersson says:

  Hittade till din sida idag, blev otroligt inspirerad av alla underbara bilder och jag gjorde faktiskt ditt recept på bananplättar till kvällsmat till min dotter på 7.5 månad. Hon ÄLSKADE dem!! Det var faktiskt första gången som hon lyckades plocka upp själv från bordet och stoppa in själv i munnen. Ta k så jättemycket för en fantastisk sida! Kram Lina

  • louiseabr says:

   Hej! Men åh du anar inte hur glad jag blev för din fina kommentar 🙂 Så kul att ni hittade något hon gillade! Massa kram till dig och din lilla <3

 2. Milena says:

  Hittade till dig efter många (läs 1000) försök till att få lillan (6 mån) att äta. Hon äter inte pure men jag verkar ha knäckt nöten med att använda mig utav blw ist. Använder dina recept men utan att purea och hon äääälskar det 🙂 igår gjorde jag dock stekt lax som hon glatt mumsade i sig men jag tänkte inte på att stekt är så mycket svårare för magen att smälta så stackaren fick jätte ont i magen. Idag gjorde jag dina bananplättar som verkar ha blivit en ny favorit. Men då kom jag på i efterhand att de också är stekta, hur funkar det, är det inte samma sak när det är plättar?

  Tack för super bra blogg i övrigt <3

 3. Emma Ström says:

  Hej! Jag tänkte jag skulle göra dessa till min pojke (8,5 månad)! En (kanske dum) fråga, hur serverar du pannkakan, skär du den i bitar eller serverar dem hela?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.