Bananmuffins med lingon

aggmuffins-med-lingonFRÅN 6 MÅNADER

RECEPT
bananMUFFINS MED lingon

1 MOGEN BANAN
2 ÄGG
1/2-1 DL lingon
GÖR SÅHÄR:

Mosa bananen och rör runt tillsammans med äggen. Lägg sedan lingon i botten av någon typ av muffinsform. Om du som jag använder en muffinsplåt så spraya/smörj den med något typ av fett innan du häller i smeten. Jag har provat att göra dem i pappersformar men för mig har det inte funkat så bra tyvärr. På bilden har jag använt en minimuffins-form och då blir de väldigt söta tycker jag. Häll sedan “smeten” över lingonen och låt dem grädda på ca. 175 grader tills de är ser lite gyllene ut. Minimuffins brukar jag grädda ca. 10-12 minuter i varmluftsugn.

 

4 thoughts on “Bananmuffins med lingon

    • louiseabr says:

      Åh tack! 🙂 Absolut! Jag har frusit in de jag har gjort och tycker det har funkat toppen! Går att ta ut frysta, stoppa i en påse i väskan och låta dem tina lagom till mellis när man är iväg på utflykt 🙂 Kramis!! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.