Att göra puré till de allra minsta

görapure4

Jag tänkte visa hur jag gör puré till de allra första smakportionerna!

Till de allra minsta bebisarna kan tillexempel majs som bara blivit mixad vara mer som ett litet mos än som en fin puré, det är för att skalet på majsen kan vara svårt att mixa sönder helt i mixern. (I alla fall i den mixer jag har hemma) Det samma gäller för viss annan typ av mat som tillexempel blåbär och gröna ärtor.

För att göra en riktigt fin och slät puré så silar jag den mixade majsen genom en sil. Allteftersom bebisen vänjer sig med att äta puré kan man börja mosa maten snarare än puréa den.

Såhär gör jag för att göra fin majspuré:
  1. Täck majsen precis med vatten och koka tills den är mjuk. Mixa sedan i mixer och späd ev. med lite av kokvattnet eller bröstmjölk/ersättning om det behövs. (Recept på majspuré finns här »)

görapure1

2. Tryck den mixade majsen genom en fin sil

görapure2

görapure3

3. Färdigt att servera/ frysa in!

majspure

 

One thought on “Att göra puré till de allra minsta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*