Bananmuffins med mango

Äggmuffins med mangoFRÅN 6 MÅNADER

RECEPT
bananmuffins MED mango

1 MOGEN BANAN
2 ÄGG
1/2-1 DL mango
GÖR SÅHÄR:

Mosa bananen och rör runt tillsammans med äggen. Om du gör minimuffins funkar det att lägga mangobitarna i botten på formen. När jag gör “normalstora” muffins brukar jag hacka mangon lite finare och röra runt i smeten och hälla ner. Det är en smaksak, jag upplever att lite större mangobitar ramlar ur “vanliga” muffins lättare än ur de små. Om du som jag använder en muffinsplåt så spraya/smörj den med något typ av fett innan du häller i smeten. Jag har provat att göra dem i pappersformar men för mig har det inte funkat så bra tyvärr, de i aluminium funkar bättre isåfall! På bilden har jag använt en minimuffins-form och då blir de väldigt söta tycker jag. Grädda muffinsen på ca. 175 grader tills de är ser lite gyllene ut. Minimuffins brukar jag grädda ca. 10-12 minuter i varmluftsugn.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.