Äggmuffins med banan och blåbär

aggmuffins-med-blabarFRÅN 6 MÅNADER

RECEPT
äggmuffins med banan och blåbär

1 mogen banan
2 ägg
1/2-1 dl blåbär
GÖR SÅHÄR:

Mosa bananen och rör runt tillsammans med äggen. Lägg sedan blåbär i botten av någon typ av muffinsform. Om du som jag använder en muffinsplåt så spraya/smörj den med något typ av fett innan du häller i smeten. Jag har provat att göra dem i pappersformar men för mig har det inte funkat så bra tyvärr. På bilden har jag använt en minimuffins-form och då blir de väldigt söta tycker jag. Häll sedan “smeten” över blåbären och låt dem grädda på ca. 175 grader tills de är ser lite gyllene ut. Minimuffins brukar jag grädda ca. 10-12 minuter i varmluftsugn.

6 thoughts on “Äggmuffins med banan och blåbär

 1. Sara says:

  Hej! Är så glad att jag hittade din blogg. Min son är 6 månader och jag vill gärna göra så mkt mat själv som jag orkar. Dina recept är snabba och enkla vilket uppskattas! ? Nu till min fråga, kan man ge dessa muffins innan de får tänder???

  • louiseabr says:

   Hej! Men åh så glad jag blev för din kommentar 🙂 Så roligt att höra! Det går absolut! Min lilla fick tänder vid 7 mån och hon tuggade med tandköttet på något vis innan det så hon fick i sig av äggmuffinsen utan tänder.. men det är klart en del hamnade förstås på golvet 🙂 Massa kramis! /L <3

  • louiseabr says:

   Hei 🙂 Det gör det! Hilsen tillbake 🙂 Jag har själv bott i Norge ett par år i Oslo, en av världens finaste städer 🙂 hihi KLEM! <3

  • louiseabr says:

   Jag brukar ge min i små bitar eller ibland så fick hon mumsa i sig själv! man måste göra det som känns rätt för sig själv och sin bebis! känna när bebisen och du själv känner dig redo 🙂 Kram, L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.