7 jobbigaste med att ha fått en bebis

7-jobbigaste-med-att-fatt-barn

Inga-Lisa blir dryga 7 månader och trots att ha fått en bebis är det underbaraste och mest häftiga jag någonsin upplevt så är det ju trots allt lite jobbigt ibland.. Så därför har jag här listat mina 7 jobbigaste med att ha fått en bebis…

 

1.

MIN TOPP ETT!!!! Att läcka bröstmjölk.. för er som sluppit det, GRATTIS! För oss som inte har det.. alltså, jag kunde till en början inte duscha utan att det sprutade mjölk, det kom mjölk om hon grät, om jag böjde mig för långt framåt, när jag torkade mig med handduken, från det ena bröstet när hon åt från det andra. Jag hade uppsamlingskoppar och läckte till en början ca. 1/2 – 1 dl vid varje amning.. det kändes som att jag var ofräsch och fuktig konstant de första veckorna, bluää…

2.

PLANERANDET? Jag som tyckte att jag planerade mycket innan Inga-Lisa kom, ibland undrar jag om jag vissa dagar spenderar mer tid på att fundera på vad som kommer att bli bäst snarare än att bara GÖRA det som är bäst..

3.

Tröttheten på morgonen? Ja speciellt innan hon blev 4 månader och hon ammade varannan timme dygnet runt (!) ibland när hon var pigg klockan 05.30 var jag så trött att jag inte visste om jag skulle kunna öppna ögonen… (tacka gud för kaffe!)

4.

Att hon avskydde att ligga ner i liggdelen på vagnen från ca 1 månads ålder, jag kunde helt enkelt bara gå på promenad precis när hon sov! Som tur är var hon stadig nog för att sitta i sittdelen när hon blev 3 månader, så sedan dess har vi kunnat gå ut i vagnen lite mer när som helst på dagen!

5.

Att åka bil, ja jag har ju redan skrivit om detta tidigare men alltså!, jag säger bara phu! får vi fler barn i framtiden önskar jag av hela mitt hjärta att de gillar att åka bil..

6.

Hungern när man ammade?, jag var så hungrig att jag nästan fick lite panikkänslor om jag inte visste att vi hade något jag kunde äta hemma, samma var det i början på graviditeten och för min del väldigt ovant eftersom jag i “normala” fall inte alls är lika hungrig..

7.

Oron!!! De första månaderna tyckte jag att det framförallt var jobbigt när hon var i bärsele hos någon annan (och även hos mig själv till viss del) och eftersom hon inte gillade ligga i vagnen användes bärselen flitigt.. men oron! Jag var helt enkelt orolig för att hon skulle sluta andas, och den oron satt som ett tryck i bröstet, det blev bättre efterhand och nu är jag inte alls lika orolig.. även om jag fortfarande är inne och kollar till henne i sängen när hon sover då och då.. :)I

Vad tycker du har varit jobbigast med att ha fått en bebis?

2 thoughts on “7 jobbigaste med att ha fått en bebis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.