6 månader och drygt en vecka..

IL6mån2

Jahapp! Nu har hon varit 6 månader i lite drygt en vecka, och hur går det då? Jo tack, just nu ganska så dåligt! Sen ett par dagar tillbaka har hon totalvägrat att äta ersättning på dagen (kvällen/natten går bra) och gröt vägrar hon det med! Däremot går alla andra typer av “riktig” mat ner, köttfärsås och spaghetti, kyckling i curry eller olika fruktpureér.. men jag stressar upp mig och tänker att en sådan liten skall väl inte bara äta det hela dagarna? Hur har det varit med era små? Har de också vägrat flaska någon gång?

Imorse fick jag lite panik när hon åter ratade gröten (som hon hittills slukat gladeligen) så då slängde jag ihop de här grötplättarna, hon pillade gladeligen på dem men det är ju inte så himla mycket som landar i den lilla magen till sist,.. det mesta hamnar ju i haklappen eller på golvet tyvärr! Har ni några tips? Hur förhåller man sig till det här nya beteendet?

Förra veckan utlovade jag ju en shoppinglista också för de som också vill laga mat till de små. Jag har lagt upp den så att man antingen kan shoppa utifrån rätter eller hela listan som jag hade med till butiken när jag lagade rätter inför Inga-Lisas 6 månaders dag. Alla recept jag provat kommer upp här så småningom! 🙂

Här kan du ladda ner shoppinglistan »

Så! förutom ersättningsvägran har vi det bra.. Jag skall om ett par veckor börja jobba 50% igen, blandade känslor inför det helt klart! Men det försöker jag sluta tänka på nu, det kan vi prata om en annan dag!

Kram på er!
/L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.