6 1/2 månad!

IL62mån

Nu så, 6 månader och 2 veckor, lilla skrutten. Det känns som vi kommit in i det här med maten mycket bättre bara sedan förra veckan. Eller rättare sagt så är det nog jag själv som kommit in i det här med maten bättre än förra veckan 🙂 Jag har väl accepterat att hon känner sig stor nog för att bara käka mat och har kommit in i hennes nya rutiner. Det enda är att vissa mål är hon superbestämd på att inte bli matad, så då har jag låtit henne peta i sig puré själv. Eller som jag gjorde imorse, doppade majskrokar i leverpastej och avocado och lurade i henne en sked med gröt då och då! Måste börja laga mer plockat till henne helt enkelt!

Fisk har jag försökt att bjuda på fler gånger men det funkar tyvärr inte vidare bra, hon bara kniper med läpparna när jag närmar mig med skeden.. Samma med en annan kycklinggryta jag gjort men jag tror att det mer beror på konsistensen än på själva smaken, jag tror konsistensen på köttfärsåsen och kycklingen i curry som jag gjort är mer likt gröten och därför går det lättare ner..

Såhär ser en typisk matdag för Inga-Lisa ut just nu, med betoning på “just nu” jag börjar lära mig att rutiner aldrig varar längre än ett par dagar hehe,…

INGA-LISAS MATDAGBOK:

ca 06.00 Ersättning
ca. 08.00 Gröt
ca. 12.00 Köttfärsås och Spaghetti med fruktpuré till dessert
ca. 16.00 Kyckling och Curry med fruktpuré till dessert
ca. 20.00 Någon puré eller Ersättning
ca. 23.00 Ersättning

Observera också att det är såhär jag tror att vi äter, det skiljer sig nog med tider från dag till dag.. varken jag eller pappan i familjen är några rutinmänniskor så jag har svårt för det här med exakta klockslag.. vi gör så mycket olika varje dag, men jag tror antalet mål stämmer nog ganska bra överens med hur det brukar vara!

I övrigt, ni ser ju på bilden! Ungen är aldrig stilla och nu reser hon sig upp och klättrar på precis A L L T! Gåvagnen här hemma är nya favoriten så den går hon bakom.. inte så liten längre helt enkelt..

Kram på er!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.