5 månader och lite till..

5månader2

Hej mitt i sommaren!

Vi är i Dalsland där jag växt upp och semestrar hos mina föräldrar, så himla skönt! Däremot blir det väl lite sisådär med smakportionerna på eftermiddagarna, det blir lixom lite svårare med rutiner såhär på semestern.

Men gröt på förmiddagen får hon varje dag och senaste dagarna har jag gjort en gröt på skrädmjöl som verkligen har gått hem. Skrädmjölet är ett mjöl gjort på rostade havrekärnor och ger en väldigt len och fin gröt. För att järnberika gröten extra har jag i malet paltbröd och för att maximera järnupptaget har jag i lite nyponskalsmjöl som är rikt på C-vitamin som hjälper kroppen med just det. Receptet på gröten hittar du här »

Det här med semester har märkts ganska väl på amningen också och nu är hon inte alls intresserad av att ta bröstet längre, hon har väl märkt hur mycket smidigare det är att äta från en flaska antar jag. Därför pumpar jag bara ut morgon och kväll numera och ger henne bröstmjölk vid de tillfällena.

Om två veckor börjar jobb att dra igång och då kommer vi nog kunna komma in i en lite bättre rutin på eftermiddagarna när det kommer till smakportionerna så det får nog vara lite semester fram tills dess helt enkelt!

Kram på er!

Läs om hur mina tankar gick kring smakportioner vid 4 månader här »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.